Vanliga fallgropar kring lån utan UC att vara medveten om

För många låntagare är det lockande att ta ett lån utan UC. Detta kan till exempel vara ett gångbart alternativ för dig som har en lägre kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Det kan också vara ett bra alternativ för dig som vill begränsa antalet förfrågningar på dig i UC:s register. Med detta sagt är inte allt guld och gröna skogar när det kommer till att låna pengar på detta sätt.

 

Det är nämligen viktigt att du är medveten om de vanliga fallgropar som finns kring dessa lån. Detta för att minimera risken att du fallet offer för någon av dessa. Se därför till att läsa vidare och får information om vad du bör vara medveten om!

3 vanliga fallgropar kring lån utan UC som du bör se upp för

När det kommer till de vanliga fallgropar kring lån utan UC som du bör se upp för vill vi framför allt nämna dessa:

 

  • Högre ränta. En av de främsta nackdelarna med denna typ av lån är den högre räntan. Dessa lån anses generellt sett vara förknippade med en högre risk för låntagarna. Detta då de inte har möjlighet att ta en kreditupplysning på dig via Upplysningscentralen. Därmed brukar de kompensera sig för denna förhöjda risk genom att ta ut en högre ränta. Vad detta betyder för dig är att du i slutändan tvingas betala mer för lånet jämfört med vad som annars hade varit fallet.
  • Risk för skuldspiral. En annan vanlig fallgrop som vissa trillar i är skuldspiralen. När det kommer till lån utan UC anses risken för att en skuldspiral uppstår vara lite förhöjd. Till exempel kan du bli frestad att ta fler lån framöver för att kunna betala dina befintliga skulder. Detta kan leda till en spiral av skulder som är svår att komma ur. Därför är det viktigt att du lånar ansvarsfullt och ser till så att du kan betala tillbaka de lånade pengarna.
  • Dolda avgifter. I vissa fall kan dessa långivare dessutom ta ut dolda avgifter. Med detta sagt är det inte något som gäller för alla aktörer i branschen. Vissa är helt enkelt lite mer transparenta än andra när det kommer till regler, villkor och avgifter.