Optiker i Nyköping

Att hitta rätt optiker i Nyköping kan vara avgörande för både din synhälsa och ditt allmänna välbefinnande. En optiker är inte bara någon som hjälper dig att välja glasögon eller kontaktlinser, utan även en specialist som kan upptäcka tidiga tecken på ögonsjukdomar och andra hälsorelaterade problem. I den här artikeln går vi igenom vad du bör tänka på när du väljer optiker i Nyköping, vilka tjänster som erbjuds, och hur du kan förbereda dig inför ett besök. Vi tar även upp vikten av regelbundna synundersökningar och hur du kan ta hand om dina ögon i vardagen. Om du bor i eller i närheten av Nyköping och är i behov av optiska tjänster, läs vidare för att få en omfattande guide. Här finns en artikel på samma tema: Optiker i Norrköping.

Välja Optiker i Nyköping

Att välja rätt optiker är viktigt för din syns skull. Det första steget är att se över vilka optiker som finns tillgängliga i Nyköping. Du bör överväga optikerns erfarenhet, utbildningsnivå och de tjänster som erbjuds. Det kan även vara klokt att läsa recensioner och få rekommendationer från vänner och familj. Tänk på att en bra optiker bör vara lättillgänglig och kunna erbjuda tidsbokningar som passar ditt schema.

Det är också viktigt att optikern har en butik med ett brett utbud av glasögon och kontaktlinser. Det ger dig möjligheten att prova olika stilar och hitta det som passar bäst för din livsstil och smak. Dessutom bör optikern vara uppdaterad med de senaste teknologierna inom synundersökningar och ögonhälsa.

Synundersökningar

Regelbundna synundersökningar är grundläggande för att upprätthålla god ögonhälsa. En optiker i Nyköping kan genomföra en omfattande synundersökning för att identifiera eventuella synfel eller ögonsjukdomar. Det är rekommenderat att genomgå en synundersökning minst vartannat år, eller oftare om du upplever synförändringar eller har vissa hälsotillstånd.

Under en synundersökning kommer optikern att kontrollera ditt synskärpa, ditt ögontryck och dina ögons allmänna hälsa. Om det finns behov av korrektion kommer optikern att förskriva glasögon eller kontaktlinser. För barn och äldre är det särskilt viktigt med regelbundna undersökningar, då de kan vara mer utsatta för synproblem.

Glasögon och Kontaktlinser

Efter att ha genomgått en synundersökning kan det visa sig att du behöver glasögon eller kontaktlinser. Optiker i Nyköping erbjuder ett varierat utbud av båda. När det gäller glasögon finns det flera faktorer att överväga, såsom ramens material, vikt, stil och linsens typ. Optikern kan hjälpa dig att välja glasögon som inte bara förbättrar din syn, utan också kompletterar ditt utseende.

Kontaktlinser är ett annat populärt alternativ och kan vara ett bra val för de som är aktiva eller inte vill bära glasögon. Optikern kommer att ge dig råd om vilken typ av kontaktlinser som passar bäst för dina ögon och din livsstil, samt instruktioner om hur du ska sköta och hantera dem.

Ögonhälsa och Förebyggande Vård

Optikerns roll sträcker sig bortom att bara förskriva glasögon och kontaktlinser. De spelar en viktig roll i att upprätthålla och främja ögonhälsa. En optiker i Nyköping kan ge dig råd om hur du skyddar dina ögon från skadligt UV-ljus och skärmljus, samt tips på näringsämnen som är viktiga för ögonhälsan.

Det är också viktigt att diskutera din familjs hälsobakgrund med optikern, då vissa ögonsjukdomar är ärftliga. Genom att ha kännedom om dessa risker kan optikern rekommendera förebyggande åtgärder och tidig upptäckt av eventuella problem.

Teknologiska Framsteg inom Optik

Optikbranschen har sett stora teknologiska framsteg under de senaste åren, och optiker i Nyköping håller sig uppdaterade med dessa utvecklingar. Modern utrustning kan ge en mer noggrann diagnos och förbättrad komfort under synundersökningar. Detta innebär att du som patient får en mer exakt bedömning av din syn och ögonhälsa.

Digitala synprov och avancerade bildgivande tekniker är exempel på hur optikern kan få en mer detaljerad bild av dina ögon och upptäcka tillstånd som kanske inte är synliga med traditionella metoder. Dessa framsteg gör det möjligt för optikern att erbjuda skräddarsydda lösningar och behandlingar. Läs artikeln om ämnet Optiker i Linköping här.

Att Förbereda sig för Ditt Optikerbesök

Innan ditt besök hos en optiker i Nyköping är det bra att förbereda några saker. Skriv ner eventuella frågor eller bekymmer du har om din syn eller ögonhälsa. Ta även med dig dina nuvarande glasögon eller kontaktlinser, och om du har dem, en kopia av ditt senaste synprov.

Det kan också vara till hjälp att ha en lista på de mediciner du tar, eftersom vissa kan påverka din syn. Kom ihåg att informera optikern om tidigare ögonoperationer eller sjukdomar, samt om det finns en historia av ögonsjukdomar i din familj. Genom att vara väl förberedd kan du få ut mesta möjliga av ditt besök hos optikern.

Glasögonspecialisten AB

Omdömen: 4.4 (7 omdömen)

Adress: Västra Kvarngatan 38, 611 24 Nyköping, Sverige

Telefon: 0155-21 01 21


Webbplats

Optiker i Nyköping bild på hemsidan.


Glasögonspecialisten AB är en lokal glasögonbutik belägen på Västra Kvarngatan 38 i Nyköping.

De har öppet måndag till fredag från 09.30 till 18.00. Butiken erbjuder en rad tjänster inklusive synundersökningar, glasögon och kontaktlinser. De betonar vikten av god syn för livskvalitet och hälsa och strävar efter att förse kunderna med rätt glas i bågar som passar väl, samt linser anpassade för varje individs ögon.

Glasögonspecialisten AB har ett team av erfarna optiker som består av Lars, Anna, Malin och Lena. De har många års erfarenhet inom optikerbranschen och är experter på att hjälpa kunder att hitta rätt synlösningar för sina behov. Dessutom har butiken en egen verkstad där de kan tillverka, laga och justera glasögon. Detta möjliggör bättre och snabbare service för kunderna.

Butiken erbjuder även möjligheten att ta en virtuell titt inne i butiken genom ett videoklipp. Det breda utbudet och sortimentet av glasögon säkerställer att det finns synlösningar för alla behov. Kunden har möjlighet att boka en optikertid för att få hjälp med sina synbehov.

Kundomdömen för Glasögonspecialisten AB

Kunderna uppskattar överlag den trevliga och snälla personalen hos Glasögonspecialisten på Västra Kvarngatan, där de får bra förklaringar till sina problem. Många kunder har haft positiva erfarenheter genom åren, med en uppskattning för företagets stora kompetens, fint sortiment och vänligt bemötande. Trots detta finns det en negativ upplevelse där en kund kände att priset för en kort tjänst var orimligt högt jämfört med vad som erbjöds. I övrigt betonas den kunniga personalen och det trevliga bemötandet som en stark punkt för verksamheten.

Synoptik

Omdömen: 3.4 (31 omdömen)

Adress: Västra Storgatan 24-28 Affärshuset Nyckeln, 611 32 Nyköping, Sverige

Telefon: 0155-21 07 25


Webbplats

Optiker i Nyköping bild på hemsidan.


Synoptik är en optikerkedja som erbjuder ett brett sortiment av glasögon, solglasögon och kontaktlinser.

De har en butik belägen på Västra Storgatan 24-28 i Affärshuset Nyckeln i Nyköping. I deras sortiment hittar man produkter för både damer, herrar och barn, inklusive varumärken som Ray-Ban, Burberry, Monkeyglasses, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, Starck Biotech, Brooks Brothers, Tiffany & Co, Bvlgari, Dolce & Gabbana, Oakley, Versace, Prada, och Armani Exchange.

Synoptik erbjuder olika typer av glasögon, som progressiva glasögon, läsglasögon och barnglasögon. De har även ett glasögonabonnemang och ett speciellt abonnemang för barn. För att öka tryggheten för sina kunder har de en trygghetsgaranti och möjligheter till försäkring och delbetalning av produkterna. Dessutom ger de tips om hur man ska rengöra sina glasögon och håller sig uppdaterade om det senaste inom glasögonmode.

När det kommer till solglasögon, erbjuder Synoptik ett urval av skyddande solglasögon som även kan fås i kundens styrka. De har solglasögon för barn, och en guide för att välja rätt solglasögon baserat på form och färg. De har även ett utbud av färgade glas, suncover och clip-on solglasögon. Bland deras sortiment finns olika stilar som pilotsolglasögon, runda solglasögon, cat eye solglasögon och fyrkantiga solglasögon.

Synoptik har också ett utbud av kontaktlinser för olika behov och preferenser.

För att betjäna sina kunder har Synoptik en sökfunktion på sin webbplats för att hitta den närmaste butiken, en varukorg för onlineköp och information om olika abonnemang och tjänster som de erbjuder. De har även en outlet-sektion där kunder kan hitta produkter till rabatterade priser, ibland upp till 50%.

Kundomdömen för Synoptik

Kunderna upplever personalen som trevlig men har problem med tjänsterna och uppföljningen. Medan bemötandet i butiken är bra, finns det klagomål på bristande servicekänsla, svårigheter att få kontakt med butikschefen och problem med att få korrekt återkoppling. Specifika problem inkluderar lång väntetid på produkter som linser, problem med abonnemangsavtal där avslut inte respekterats och pengar fortsatt att dras, samt svårigheter att få rätt produkt och korrekt fakturering. Kunden har även haft problem att nå kundtjänst och få hjälp via telefon.

Specsavers Optik Nyköping

Omdömen: 3.3 (23 omdömen)

Adress: Västra Storgatan 21, 611 32 Nyköping, Sverige

Telefon: 0155-21 41 81


Webbplats

Optiker i Nyköping bild på hemsidan.


Specsavers Optik är en kedja som erbjuder ett brett sortiment av glasögon, solglasögon och kontaktlinser, inklusive designerbågar från varumärken som Valerie, DAY Birger et Mikkelsen, Levi’s, Marc Jacobs, HUGO och Tommy Hilfiger.

De tillhandahåller även tjänster som synundersökningar för både glasögon och kontaktlinser samt rådgivning kring ögonhälsa.

Specsavers Optik i Nyköping är belägen på Västra Storgatan 21, 611 32 Nyköping. De erbjuder kunder möjligheten att boka tid för synundersökning direkt genom deras webbplats eller i butik. Där kan kunder också få hjälp med att förstå sitt glasögonrecept och få information om hur synen kan påverkas genom livet, inklusive anpassning till digitala skärmar och bilkörning.

För de som bär kontaktlinser finns det möjlighet att teckna ett linsabonnemang och få instruktioner om hur man hanterar och sköter sina linser. Specsavers ger också kunder möjlighet att köpa produkter online och erbjuder olika betalningsmetoder, inklusive möjligheten att dela upp betalningen.

Butiken i Nyköping är en av många Specsavers-butiker som strävar efter att tillhandahålla kvalitativa synvårdstjänster och produkter till sina kunder.

Kundomdömen för Specsavers Optik Nyköping

Kunderna uttrycker besvikelse över företagets tjänster. En kund är inne på sitt tredje par glasögon och har stött på fel vid varje tillverkning, vilket har lett till en nedgång i den tidigare kundnöjdheten. Leveransförseningar på upp till två månader har rapporterats, och även när kunderna kontaktat företaget har de inte fått svar. En kund fick en otillräcklig kompensation i form av glasögonfodral för den långa väntan. Problem med synskärpa på ett öga har också nämnts, där personalen gav otillfredsställande förklaringar och jämförelser. Återkommande kunder har upplevt en minskning i kvalitet och service, med glasögon som ”fallit mellan stolarna” och uteblivna uppdateringar trots upprepade påstötningar. Dessutom rapporteras brist på uppföljning vid beställning av nya bågar, där en kund fann att inga bågar hade beställts i deras namn efter en månads väntan. Företaget har även fått kritik för att inte vara tillgängligt för rörelsehindrade på grund av trappsteg vid entrén.

Optiker Smarteyes Nyköping

Omdömen: 4.8 (22 omdömen)

Adress: Västra Storgatan 8, 611 31 Nyköping, Sverige

Telefon: 0155-61 84 08


Webbplats

Optiker i Nyköping bild på hemsidan.


Optiker Smarteyes i Nyköping är belägen på Västra Storgatan 8, 611 31 Nyköping.

Butiken erbjuder en mängd olika tjänster och produkter såsom synundersökningar, glasögon för damer, herrar och barn, sportglasögon, läsglasögon, terminalglasögon samt olika glas och tillval. De håller sig också uppdaterade med de senaste trenderna och inspirationen inom glasögonbranschen.

För de som är intresserade av solglasögon erbjuder Smarteyes ett utbud av polariserande solglasögon och tips om hur man väljer rätt solglasögon utifrån de senaste solglasögontrenderna för 2023.

De som föredrar kontaktlinser kan prenumerera på linser och få skötselråd för endagslinser, månadslinser och progressiva linser.

Smarteyes Nyköping erbjuder även möjligheten att boka synundersökningar, inklusive ögonhälsokontroller och syntest för körkort. De har information om priser och service, inklusive olika erbjudanden, prenumeration på glasögon, prisinformation, trygghetspaket, delbetalning och garantier för glasögon, samt skötselråd och företagsavtal.

För den som är intresserad av företagsavtal finns det möjlighet att använda rekvisition och boka synundersökningar för anställda.

Smarteyes informerar även om ögonhälsa, inklusive tips för kontaktlinsbärare, information om ögonsjukdomar och synfel.

För den som vill veta mer om företaget finns det information om att jobba hos Smarteyes, vanliga frågor och svar, kontaktinformation, integritetspolicy, företagets hållbarhetsarbete och pressinformation. För att hålla koll på personliga favoriter och erbjudanden kan man använda funktionen ”Mitt Smarteyes” på deras hemsida.

Kundomdömen för Optiker Smarteyes Nyköping

Kunder är mycket nöjda med den trevliga och professionella personalen hos SmartEyes. De uppskattar det stora och roliga utbudet av glasögon, särskilt de progressiva glasen, samt de bra kampanjerna. Många framhäver det utmärkta bemötandet och känner sig mycket nöjda med sitt besök, vilket gör att de rekommenderar andra att gå dit. Kundupplevelsen verkar vara positiv överlag, med en kombination av kunskap, trevlighet och ett bra bågutbud.

Synsam

Omdömen: 3.7 (6 omdömen)

Adress: Västra Storgatan 11, 611 31 Nyköping, Sverige

Telefon: 0155-21 08 84


Webbplats

Optiker i Nyköping bild på hemsidan.


Synsam är en optikerkedja som erbjuder ett brett sortiment av glasögon, solglasögon och kontaktlinser.

På adressen Västra Storgatan 11, 611 31 Nyköping finns en av deras butiker där kunder kan hitta produkter från flera kända varumärken. Bland dessa märken finns Ai Ai Kids, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, EOE EYEWEAR, Eco, Fellepini, Ferragamo, Fleye, Giorgio Armani, Gucci, Hugo Boss, JFREY, Lanvin, Lindberg, Longchamp, Max Mara, Miu Miu, Modo, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Oscar Eide, Paul Smith, Persol, Polo Ralph Lauren, Prada, Ray-Ban, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Vasuma, Versace, Victoria Beckham och Ørgreen.

Synsam erbjuder även en ”Sustainable Choice” kollektion som fokuserar på hållbarhet. Kunderna kan välja mellan olika former av glasögon som kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och Wayfarer. Dessutom har de möjlighet att prova glasögonen online innan köp.

Förutom glasögon säljer Synsam även tillbehör som rengöringsspray, fodral, rengöringsduk och rengöringsservett. De erbjuder också läsglasögon och läsglasögon med blåljusfilter.

På Synsam kan kunderna hitta glasögon som passar vuxna, barn och ungdomar. Kedjan erbjuder även tjänster som ögonundersökningar och hjälp med att välja rätt typ av glas till sina bågar. Glasguiden på Synsam förklarar vilken skillnad rätt glas kan göra för användarens syn och komfort.

Kundomdömen för Synsam

Kundomdömena visar blandade upplevelser. En kund upplevde hemsk service och otrevlig personal, och hade problem med linser som skavde och ledde till torra ögon och ett sår. De kände sig dessutom dumförklarade vid ett återbesök. Å andra sidan, beskriver en annan kund sin upplevelse med Cecilia som hjälpte till med synundersökningen för terminalglasögon som fantastisk, och lyfter fram hennes professionalism, lyhördhet och trevliga bemötande. Andra kommentarer nämner bra service och kvalitet på glasögonen och uppskattar utbudet av bra märken och utmärkt service.

Glasögonmagasinet Nyköping

Omdömen: 4.5 (13 omdömen)

Adress: Västra Storgatan 14, 611 31 Nyköping, Sverige

Telefon: 0155-28 88 53


Webbplats

Optiker i Nyköping bild på hemsidan.


Glasögonmagasinet i Nyköping är beläget på Västra Storgatan 14, i närheten av Västerport köpcentrum, och erbjuder en rad tjänster och produkter relaterade till syn och ögonhälsa.

Butiken har ett brett utbud av glasögon, solglasögon och kontaktlinser, samt olika typer av ytbehandlingar för glas. De har även specialglasögon för personer som lider av färgblindhet.

Kunder kan boka tid för en synundersökning direkt via webben. Glasögonmagasinet erbjuder även ögonhälsoundersökningar och hjälp för de som har problem med torra eller rinnande ögon.

För de som är intresserade av att starta med kontaktlinser finns det information och stöd att få. Butiken har även kampanjer som kunder kan dra nytta av.

Öppettiderna för Glasögonmagasinet Nyköping är:
– Måndag till fredag: 09:30 – 19:00
– Lördag: 10:00 – 16:00
– Söndag: 12:00 – 16:00

För eventuella avvikande öppettider rekommenderas det att kontakta butiken. Intresserade kan nå Glasögonmagasinet Nyköping på telefonnummer 0155 – 2 (numret är ofullständigt i den tillhandahållna informationen).

Kundomdömen för Glasögonmagasinet Nyköping

Kundomdömena om glasögonbutiken är blandade. En kund känner sig missnöjd och lurad och tänker inte återvända, medan de övriga kunderna är mycket nöjda, nämner utmärkt service, trevlig och tillmötesgående personal, samt ett stort urval av produkter. De positiva omdömena inkluderar också rekommendationer till andra och uppskattning för personalens kompetens.

FAQ om Optiker i Nyköping

 • Vad gör en optiker?
  En optiker utför synundersökningar för att kontrollera synskärpa och ögonhälsa, samt förskriver och justerar glasögon och kontaktlinser.
 • Behöver jag boka tid hos en optiker i Nyköping?
  Ja, det är rekommenderat att boka en tid för att säkerställa att optikern har möjlighet att ta emot dig.
 • Hur ofta bör jag besöka en optiker?
  Det rekommenderas att du besöker en optiker vartannat år, eller oftare om du upplever synförändringar eller har specifika ögonproblem.
 • Kan jag få hjälp med glasögonreparationer hos en optiker i Nyköping?
  Ja, de flesta optiker erbjuder service och reparationer av glasögon.
 • Finns det optiker i Nyköping som erbjuder barnundersökningar?
  Ja, flera optiker i Nyköping erbjuder synundersökningar för barn. Det är viktigt att barns syn kontrolleras regelbundet.
 • Kan jag prova ut kontaktlinser hos en optiker i Nyköping?
  Ja, de flesta optiker erbjuder kontaktlinsundersökningar och hjälper dig att prova ut lämpliga kontaktlinser.
 • Vad kostar en synundersökning hos en optiker i Nyköping?
  Kostnaden kan variera beroende på optiker och typen av undersökning. Kontakta optikern direkt för priser.
 • Är det möjligt att få en synundersökning på kvällar eller helger?
  Det beror på optikerns öppettider. Vissa optiker i Nyköping kan erbjuda tider på kvällar eller helger.
 • Finns det optiker i Nyköping som erbjuder synundersökningar på flera språk?
  Det kan finnas optiker som erbjuder tjänster på andra språk än svenska. Kontakta specifika optiker för att få information om vilka språk de kan erbjuda.
 • Hur kan jag hitta en bra optiker i Nyköping?
  Rekommendationer från vänner och familj, online recensioner och att besöka olika optiker för att känna av servicenivån kan hjälpa dig att hitta en bra optiker.

Fakta om Optiker i Nyköping

 1. Optiker i Nyköping är professionella yrkesutövare som specialiserar sig på synundersökningar och korrigering av synfel.
 2. De erbjuder en rad tjänster som inkluderar anpassning av glasögon, kontaktlinser och ibland även skräddarsydda synhjälpmedel.
 3. Det finns flera optikerbutiker och kedjor i Nyköping, vilket ger kunderna ett brett urval av produkter och tjänster.
 4. Många optiker i Nyköping erbjuder även gratis synundersökning med köp av glasögon eller andra erbjudanden för att locka nya kunder.
 5. Optikerna i Nyköping håller sig uppdaterade med den senaste teknologin inom ögonhälsa för att ge bästa möjliga service.
 6. De arbetar ofta i samråd med ögonläkare för att hänvisa patienter med mer komplexa ögonproblem.
 7. Optikerutbildningen i Sverige är en treårig högskoleutbildning, och optiker i Nyköping är legitimerade av Socialstyrelsen.
 8. Optiker i Nyköping kan vara medlemmar i branschorganisationer som Sveriges Optikerförbund, vilket innebär att de följer vissa yrkesetiska regler.
 9. Butiker och optiker i Nyköping kan ofta hittas i stadens shoppingområden, såsom Västra Storgatan eller i köpcentrum som Gallerian.
 10. Besök hos optiker i Nyköping kan bokas online eller via telefon, och många erbjuder drop-in-tider för akuta behov.