Optiker i Enköping

Att hitta rätt optiker är en viktig del av att ta hand om sin synhälsa. I Enköping finns det flera optiker som erbjuder en rad olika tjänster för att tillgodose invånarnas behov av synundersökningar, glasögon, kontaktlinser och mycket mer. Att välja rätt optiker kan innebära att man får en partner i sitt ögonhälsoteam som inte bara hjälper till att korrigera synen utan också att förebygga framtida problem. Denna artikel utforskar de optiker som finns i Enköping och vad de har att erbjuda, för att du som kund ska kunna göra ett informerat val.

Synundersökningar i Enköping

En grundläggande tjänst som erbjuds av de flesta optiker är synundersökningar. I Enköping kan du boka tid hos certifierade optiker som använder modern utrustning för att noggrant utvärdera din syn. Synundersökningar är viktiga för att upptäcka eventuella synfel eller ögonsjukdomar i tid. De optiker som finns i staden är välutbildade och håller sig ständigt uppdaterade med de senaste metoderna inom ögonhälsa.

Det är rekommenderat att genomgå regelbundna synundersökningar, även om man inte upplever några synproblem. För barn och äldre är dessa kontroller ännu viktigare eftersom de är mer benägna att utveckla synproblem. De flesta optiker i Enköping erbjuder synundersökningar anpassade för alla åldrar.

Glasögon och Bågar

Efter en synundersökning kan det visa sig att du behöver glasögon. Optiker i Enköping har ett brett utbud av glasögonbågar, från budget till designermodeller. De hjälper dig att hitta bågar som passar din stil, ansiktsform och livsstil. Dessutom kan de rekommendera olika typer av glas, som progressiva glas, antireflexbehandlade glas eller glas anpassade för datorskärmsarbete.

Personalen är vanligtvis utbildad för att ge råd om vilka bågar och glas som är bäst för just dina ögon och dina behov. De tar hänsyn till faktorer som din arbetsmiljö och om du är aktiv inom sport, vilket kan påverka valet av glasögon. Många optiker erbjuder även garantier och service på köpta glasögon. Liknande artikel Optiker i Södertälje.

Kontaktlinser

För dem som föredrar kontaktlinser erbjuder optiker i Enköping en mängd alternativ. De kan erbjuda både standardlinser och specialanpassade linser, beroende på dina ögons unika förhållanden. Optikerna hjälper dig att prova ut linser och lär dig hur du ska sköta om dem på bästa sätt.

Eftersom kontaktlinser är en medicinsk produkt är det viktigt att de hanteras korrekt för att undvika infektioner och andra komplikationer. Optikerna i Enköping ser till att du får den kunskap och de verktyg du behöver för att använda dina linser på ett säkert och effektivt sätt. Dessutom kan de erbjuda olika typer av linser, såsom dygnet-runt-linser, färgade linser eller linser med UV-skydd.

Ögonhälsa och Förebyggande Vård

Optiker i Enköping är inte bara experter på att korrigera synfel, de är också en viktig resurs för att upprätthålla god ögonhälsa. De kan ge råd om hur du kan ta hand om dina ögon för att förebygga problem och ge information om kost och livsstil som kan påverka din syn.

Många optiker erbjuder även skärmar för att upptäcka tidiga tecken på ögonsjukdomar som glaukom och åldersrelaterad makuladegeneration. Genom att besöka din optiker regelbundet kan du få hjälp att upptäcka och hantera ögonhälsoproblem innan de utvecklas till allvarligare tillstånd.

Barn och Ungdomars Syn

Barns syn utvecklas stadigt under uppväxten och det är viktigt att eventuella synproblem upptäcks tidigt. Optiker i Enköping har erfarenhet av att arbeta med barn och kan genomföra anpassade synundersökningar för att säkerställa att barnets syn är på rätt nivå för deras ålder.

De kan också hjälpa till att identifiera vanliga barnrelaterade synproblem som skelning eller lathet, och föreslå behandlingar eller övningar som kan hjälpa. Dessutom kan de ge råd om hur man skyddar barns ögon från skadligt ljus och föreslå lämpliga solglasögon eller skyddsglasögon för sportaktiviteter.

Optiker med Specialkompetens

Vissa optiker i Enköping har specialkompetens inom områden som lågvisionshjälpmedel eller ortoptik. Dessa optiker kan erbjuda mer specialiserad hjälp för personer med specifika synbehov eller problem.

Om du har en ovanlig synåkomma eller behöver hjälpmedel som förstoringsglas eller särskilda filterglasögon, kan du hitta optiker i Enköping som kan assistera dig. Dessa tjänster kan vara avgörande för att bibehålla en hög livskvalitet för de som lever med betydande synnedsättningar. Läs även artikeln Optiker i Västerås.

Specsavers Enköping

Omdömen: 4.5 (27 omdömen)

Adress: Kungsgatan 20, 745 31 Enköping, Sverige

Telefon: 0171-321 70


Webbplats

Optiker i Enköping bild på hemsidan.


Specsavers är en optikerkedja som erbjuder ett brett utbud av tjänster och produkter relaterade till ögonhälsa, inklusive glasögon, solglasögon, kontaktlinser och synundersökningar.

De har en butik i Enköping belägen på Kungsgatan 20, 745 31 Enköping.

I deras sortiment finns det glasögon och solglasögon för damer, herrar och barn, inklusive designerbågar från märken som Valerie, DAY Birger et Mikkelsen, Levi’s, Marc Jacobs, HUGO och Tommy Hilfiger. De erbjuder även olika guider för att hjälpa kunderna att välja rätt glastyper, ytbehandlingar och förstå glasögonens prissättning. Dessutom finns det information om solglasögon och inspiration för de senaste bågtrenderna.

Specsavers tillhandahåller också kontaktlinser och erbjuder möjligheten att teckna linsabonnemang. De har instruktioner för hur man använder kontaktlinser och erbjuder synundersökningar specifikt för kontaktlinsanvändare.

När det gäller ögonhälsa, informerar Specsavers om vad man kan förvänta sig inför och under ett besök hos dem. De genomför synundersökningar för både glasögon och kontaktlinser och förklarar hur man ska tolka sitt glasögonrecept. De belyser även vikten av synvård genom livet, hur synen påverkas av digitala skärmar, behovet av läsglasögon och synens betydelse för bilkörning.

Specsavers erbjuder möjligheten att boka tid för synundersökningar och andra tjänster direkt på deras hemsida. Dessutom kan kunder välja att dela upp betalningen för sina inköp.

Kundomdömen för Specsavers Enköping

Kunderna uppskattar butiken i Enköping för dess centrala läge och enkelhet att hitta. Majoriteten av omdömena berömmer den jättebra servicen och den supertrevliga och professionella personalen, med en kund som uttrycker stor tacksamhet specifikt till Caroline Jensen. Kunderna känner sig väl omhändertagna och är överlag mycket nöjda. Dock finns det en negativ upplevelse där en kund kände sig dåligt bemött och hade problem med sina glasögon, vilket ledde till att de inte planerar att återvända till butiken.

Optiker Synoptik Enköping

Omdömen: 3.5 (28 omdömen)

Adress: Torggatan 26, 745 31 Enköping, Sverige

Telefon: 0171-357 33


Webbplats

Optiker i Enköping bild på hemsidan.


Optiker Synoptik Enköping är belägen på Torggatan 26 i Enköping, och erbjuder ett brett sortiment av glasögon och solglasögon.

Kunden kan välja bland olika kategorier som dam-, herr- och barnglasögon. Förutom traditionella glasögon finns det även glasögonabonnemang, inklusive ett särskilt abonnemang för barn, samt Synoptiks trygghetsgaranti.

Butiken erbjuder olika typer av glas, inklusive progressiva och läsglasögon, och ett urval av barnglasögon. Tillgängliga tjänster inkluderar även en försäkring och möjligheten till delbetalning. Råd om hur man rengör glasögonen korrekt finns också tillgängligt.

För de som är intresserade av det senaste inom glasögonmode, erbjuder Synoptik Enköping ett urval av populära varumärken som Ray-Ban, Burberry, Monkeyglasses, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, Starck Biotech och Brooks Brothers, samt lyxiga märken som Tiffany & Co, Bvlgari, Dolce & Gabbana och Oakley.

När det gäller solglasögon, har kunderna möjlighet att välja mellan olika stilar som pilot-, runda, cat eye- och fyrkantiga solglasögon. Det finns även solglasögon med färgade glas, suncover och clip-on. Solglasögonen finns i flera olika varumärken, inklusive Armani Exchange, Burberry, Giorgio Armani, Oakley, Peak Performance och Hugo Boss.

Butiken har även en outlet där kunderna kan hitta produkter med upp till 50% rabatt.

Kundomdömen för Optiker Synoptik Enköping

Kundomdömena är blandade med rapporter om både negativa och positiva upplevelser. Vissa kunder beskriver personalen som otrevlig, med exempel på avbokade tider och brist på service, inklusive en otrevlig chef. En kund uttrycker att de endast besöker stället på grund av att deras arbetsgivare är företagskund. Å andra sidan finns det kunder som är mycket nöjda, de berömmer personalen för att vara trevliga och för att de tar hand om kunderna väl. En kund uttrycker stor tillfredsställelse med både glasögonen och bemötandet.

Skoglunds Optik

Omdömen: 5 (4 omdömen)

Adress: Källgatan 17, 745 31 Enköping, Sverige

Telefon: 0171-338 15


Webbplats

Optiker i Enköping bild på hemsidan.


Skoglunds Optik är en optikerbutik belägen på Källgatan 17 i Enköping.

De har nyligen bytt ägare men fortsätter att drivas som ett familjeföretag, en tradition som har pågått sedan år 1956. Företagsfilosofin hos Skoglunds Optik bygger på kvalitet och kundservice, och de strävar efter att vara de bästa inom sitt område snarare än att vara de billigaste.

För dem som är i behov av en synundersökning eller linsundersökning erbjuder Skoglunds Optik möjligheten att boka tid direkt. De har en beskrivning tillgänglig för varje bokningstyp för att underlätta för kunder att välja rätt tjänst.

Öppettiderna för Skoglunds Optik är måndag till fredag från kl. 10.00 till 18.00, med lunchstängt mellan 12:30 och 13:30.

För att kontakta Skoglunds Optik kan man ringa dem på nummer 0171–338 15. De erbjuder tjänster som glasögon, kontaktlinser, solglasögon och rådgivning kring ögonhälsa, inklusive hantering av torra ögon och nattlinser.

Skoglunds Optik betonar sin närhet till kunderna och har tagit sig an titeln ”Sveriges närmaste optiker”. De värnar om personlig service och anpassar sina tjänster efter kundens individuella behov.

Kundomdömen för Skoglunds Optik

Kunderna är överväldigande positiva om Skoglunds Optik i Enköping och anser att det är den bästa optikern i området. En kund berättar att de fick snabb och professionell hjälp med en diagnos av gråstarr och omdirigerades omedelbart till akademiska ögonklinik. Gunilla Hedberg rekommenderar dem starkt och berömmer deras trevliga service även på en lördag. Fredrik, en av optikerna, får utmärkta omdömen för sin service. Kunderna uppskattar det personliga bemötandet, optikerns torra humor och den grundliga undersökningen. De är även nöjda med urvalet av glas och bågar, där assistenten hjälper till att hitta passande alternativ i olika prisklasser. En kund jämför sina tidigare erfarenheter med billigare glasögon från en annan kedja och betonar att Skoglunds Optiks produkter, trots flera fall, har hållit sig utan repor i tre år, vilket bevisar att kvalitet lönar sig.

FAQ om Optiker i Enköping

 • Vad gör en optiker?  En optiker är en hälso- och sjukvårdspersonal som är specialiserad på ögonhälsa, synundersökningar och korrigering av synfel genom glasögon eller kontaktlinser.
 • Behöver jag boka tid för en synundersökning hos en optiker i Enköping? Ja, det är vanligtvis nödvändigt att boka en tid för en synundersökning. Det är rekommenderat att kontakta optikern direkt för att boka en tid.
 • Hur ofta bör jag gå till optikern för en synundersökning? Det rekommenderas att vuxna genomgår en synundersökning varannat år, medan barn och personer över 60 år bör göra det årligen. Om du upplever synförändringar bör du boka en tid omedelbart.
 • Kan optiker i Enköping behandla ögonsjukdomar? Optiker kan identifiera tecken på ögonsjukdomar och hänvisa patienter till ögonläkare för vidare utredning och behandling, men de behandlar inte sjukdomar själva.
 • Finns det optiker i Enköping som erbjuder hemservice för personer som inte kan besöka butiken? Det kan finnas optiker som erbjuder hemservice. Det är bäst att kontakta lokala optiker direkt för att få information om sådana tjänster.
 • Vad är kostnaden för en synundersökning hos en optiker i Enköping? Kostnaden för en synundersökning kan variera beroende på optiker och de tjänster som erbjuds. Kontakta optikern för aktuell prisinformation.
 • Har optiker i Enköping ett brett utbud av glasögon och kontaktlinser? De flesta optikerbutiker har ett brett sortiment av glasögon och kontaktlinser, inklusive olika märken och stilar för att passa olika behov och preferenser.
 • Kan jag få hjälp med att välja rätt glasögonramar hos en optiker i Enköping? Ja, optikerpersonalen kan hjälpa dig att välja ramar som passar din ansiktsform, stil och synkrav.
 • Accepterar optiker i Enköping synundersökningsresultat från andra optiker? Ja, de flesta optiker accepterar synundersökningsresultat från andra legitima optiker. Det är dock alltid bäst att först bekräfta med optikern.
 • Finns det några specialerbjudanden för studenter eller pensionärer hos optiker i Enköping? Vissa optiker kan erbjuda rabatter eller specialerbjudanden för studenter och pensionärer. Det är rekommenderat att fråga optikern om eventuella erbjudanden.

Fakta om Optiker i Enköping

 1. Optiker i Enköping är ögonspecialister som arbetar med att bedöma synskärpa och korrigera synfel genom att förskriva glasögon eller kontaktlinser.
 2. De finns på flera platser i Enköping och kan vara en del av en större optikkedja eller vara fristående optikbutiker.
 3. Optikerna utför synundersökningar för att upptäcka synproblem som närsynthet, översynthet, astigmatism och presbyopi.
 4. Många optikerbutiker erbjuder även en mängd olika tjänster såsom skärmskyddsglasögon, solglasögon, sportglasögon och tillbehör för glasögon och linser.
 5. Vissa optiker i Enköping kan även erbjuda hälsokontroller för ögonen, där de kan upptäcka ögonsjukdomar som glaukom och grå starr i ett tidigt skede.
 6. Optiker i Enköping kan också ge råd och hjälp med ögonhälsa, såsom information om hur man bäst tar hand om sina linser eller hur man kan minska ögontrötthet från skärmar.
 7. De flesta optiker är legitimerade av Socialstyrelsen, vilket innebär att de har genomgått en ackrediterad optikerutbildning och uppfyller de krav som ställs för att utöva yrket.
 8. För att boka en tid hos en optiker kan man vanligtvis göra det online via optikerns hemsida eller genom att ringa direkt till butiken.