Optiker i Södertälje

Södertälje, en stad känd för sin industri och kulturella mångfald, är också hem för en rad optiker som erbjuder professionella tjänster för stadens befolkning. Med ett ökande behov av synvård på grund av allt från skärmtid till åldersrelaterade synförändringar, spelar optikerna i Södertälje en viktig roll i att upprätthålla invånarnas ögonhälsa. I denna artikel utforskar vi olika aspekter av optikertjänster i Södertälje, från utbudet av glasögon och kontaktlinser till specialiserade synundersökningar och den senaste teknologin inom ögonvård.

Varför är regelbundna besök hos optikern viktiga?

Regelbundna besök hos optikern är avgörande för att upptäcka och behandla synproblem i ett tidigt skede. Optiker i Södertälje erbjuder omfattande synundersökningar som inte bara fastställer din synskärpa, utan också kan upptäcka tecken på ögonsjukdomar som glaukom och åldersrelaterad makuladegeneration. Dessutom kan livsstilsförändringar, såsom ökad skärmanvändning, påverka din syn, vilket gör regelbundna kontroller ännu viktigare. Läs artikeln om ämnet Optiker i Uppsala här.

Optikerns roll i förebyggande ögonvård är också central. Genom att ge råd om hur du kan ta hand om dina ögon, kan de hjälpa till att minimera risken för framtida synproblem. De kan även rekommendera övningar för att minska ögontrötthet, särskilt om du spenderar mycket tid framför datorn.

Utbudet av glasögon och kontaktlinser

Optiker i Södertälje erbjuder ett brett sortiment av glasögon och kontaktlinser för att passa alla behov och smaker. Från designerbågar till mer prisvärda alternativ finns det något för varje budget. Dessutom finns det specialglasögon för olika aktiviteter som sport eller arbete framför datorn, vilket optikern kan hjälpa dig att välja.

Kontaktlinser är ett populärt alternativ för många och kommer i olika former, såsom dagliga, månatliga eller till och med årliga linser. Optikerna i Södertälje kan ge dig råd om vilken typ av lins som är bäst för dina ögon och livsstil, samt instruera dig i hur du sköter och hanterar dina linser på bästa sätt.

Specialiserade synundersökningar

Förutom standard synundersökningar erbjuder många optiker i Södertälje specialiserade tester. Dessa kan inkludera färgseendetester, tryckmätningar för att upptäcka glaukom, och detaljerade skanningar av näthinnan för att upptäcka eventuella skador eller sjukdomar.

Optikerna använder avancerad teknologi för att säkerställa att du får en noggrann diagnos. För dem som behöver det finns också möjlighet till vidare remiss till ögonläkare för ytterligare utredning och behandling.

Barn och ungdomars ögonhälsa

Barns syn utvecklas aktivt under de första åren av livet, och det är viktigt att upptäcka eventuella synproblem tidigt. Optiker i Södertälje erbjuder särskilda synundersökningar anpassade för barn för att säkerställa att de har de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling.

Optikerna är också utbildade i att hantera barn på ett sätt som gör besöket till en positiv upplevelse. De har bågar som är speciellt designade för barn, vilket gör det roligt för dem att välja ut sina första glasögon.

Den senaste teknologin inom ögonvård

Optikerbranschen är i ständig utveckling, och optiker i Södertälje håller sig uppdaterade med den senaste teknologin. Detta inkluderar allt från digitala synundersökningar till avancerade bildgivande system som kan avslöja de minsta förändringarna i ögonhälsan.

Denna teknologi gör det möjligt för optikerna att erbjuda en mer personlig och exakt service. Det bidrar också till att förbättra upplevelsen för patienten, som kan känna sig trygg i att deras synvård hanteras med den största precisionen. Läs mer om Optiker i Gävle här.

Tillgänglighet och bokning

Att hitta och boka tid hos en optiker i Södertälje är enkelt. Många optiker erbjuder onlinebokningstjänster där du snabbt kan hitta en tid som passar dig. Dessutom finns det ofta möjlighet att besöka optikern på kvällar och helger, vilket gör det mer tillgängligt för personer med fullspäckade scheman.

För de som har behov av hem- eller arbetsplatsbesök, erbjuder vissa optiker även dessa tjänster. Detta är särskilt viktigt för äldre eller personer med begränsad rörlighet som kanske inte kan ta sig till en fysisk butik.

Optiker i Södertälje är dedikerade till att erbjuda högkvalitativ ögonvård och tillgängliga tjänster för alla sina kunder. Med ett omfattande utbud av tjänster och den senaste teknologin är de väl rustade för att möta stadens växande behov av synvård.

Gyhne & Kristofferson Optik AB

Omdömen: 4.8 (16 omdömen)

Adress: Badhusgatan 1, 151 72 Södertälje, Sverige

Telefon: 08-550 323 05


Webbplats

Optiker i Södertälje bild på hemsidan.


Gyhne & Kristofferson Optik AB är en personlig optiker belägen på Badhusgatan 1B i Södertälje.

De erbjuder tjänster såsom glasögon, kontaktlinser och synundersökningar. Optikern strävar efter att ge sina kunder den bästa möjliga servicen och ser till att hålla sig uppdaterade med den senaste tekniken och kunskapen inom synvård. Dessutom har de kunniga optikerassistenter som hjälper kunder att hitta rätt bågar, glas eller kontaktlinser. De har även en finsktalande optiker tillgänglig.

Kontaktuppgifterna för Gyhne & Kristofferson Optik AB är:
– E-post: [email protected]
– Telefon: 08-550 323 05

Öppettiderna är:
– Måndag till torsdag: 09:00 – 18:00
– Fredag: 09:00 – 16:00
– Lördag och söndag: Stängt
– Lunchstängt alla vardagar mellan 13:00 och 14:00

De som är intresserade av att boka en synundersökning eller vill veta mer om de varumärken som erbjuds kan kontakta Gyhne & Kristofferson Optik AB via de angivna kontaktvägarna.

Kundomdömen för Gyhne & Kristofferson Optik AB

Kunderna är mycket nöjda och rekommenderar företaget varmt på grund av deras professionalism, ärlighet och kunskap. Personalen beskrivs som både kunnig och trevlig, och de uppskattar att de inte försöker sälja på extra produkter. Optikerns service och kompetens, särskilt vid undersökning och framtagning av linser, framhävs som exceptionell och ger kunderna en känsla av trygghet. Bemötandet är mycket bra och servicen beskrivs som den bästa, med otroligt trevlig personal.

Direkt Optik

Omdömen: 4.9 (24 omdömen)

Adress: Jovisgatan 10, 151 72 Södertälje, Sverige

Telefon: 08-550 170 40


Webbplats

Optiker i Södertälje bild på hemsidan.


Direkt Optik erbjuder just nu två olika kampanjer där du kan välja mellan att få tre par kompletta glasögon för priset av ett, eller att få 40% rabatt på ett par kompletta glasögon.

De har ett brett sortiment av glasögon för kvinnor, män och barn, inklusive populära varumärken som Ray-Ban, Ciircle, Vogue Eyewear och Hugo Boss.

Utöver försäljning av glasögon erbjuder Direkt Optik olika tjänster såsom synundersökningar, glasögonförsäkring, garanti och möjligheten att delbetala. De ger även råd om glasögontrender, hur man väljer rätt glasögon, information om blåfilterglasögon och nattglasögon samt allt du behöver veta om din synundersökning.

Direkt Optik har också kampanjer specifikt för barn, kallad ”Kids Deal”, och erbjuder även ett statligt bidrag. Butiken finns på adressen Jovisgatan 10 i Södertälje, där du kan boka en tid för att få hjälp med dina synbehov. De har även ett sortiment av solglasögon tillgängliga.

Kundomdömen för Direkt Optik

Kunderna är mycket nöjda med det professionella och hjälpsamma bemötandet de fått vid val av glasögonbågar och glas. De uppskattar de bra priserna och ärlig marknadsföring, samt den kunskap och noggrannhet som optikern visat för att säkerställa att både bågar och glas passar perfekt. Erbjudandet om att välja två bågar och ett par solglasögon till priset av en båge har varit särskilt uppskattat. Kvaliteten på produkterna och servicen beskrivs som hög, och kunderna är imponerade av den trevliga atmosfären och den extra service som inkluderar kostnadsfria reparationer och justeringar. Sammanfattningsvis är kunderna väldigt nöjda och rekommenderar verksamheten varmt.

Optiker Sandh Synsam

Omdömen: 4.7 (15 omdömen)

Adress: Storgatan 1, 151 72 Södertälje, Sverige

Telefon: 08-550 303 07


Webbplats

Optiker i Södertälje bild på hemsidan.


Optiker Sandh Synsam är belägen på Storgatan 1 i Södertälje.

De erbjuder ett brett sortiment av glasögon från flera kända varumärken, inklusive Ai Ai Kids, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, EOE EYEWEAR, Eco, Fellepini, Ferragamo, Fleye, Giorgio Armani, Gucci, Hugo Boss, JFREY, Lanvin, Lindberg, Longchamp, Max Mara, Miu Miu, Modo, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Oscar Eide, Paul Smith, Persol, Polo Ralph Lauren, Prada, Ray-Ban, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Vasuma, Versace, Victoria Beckham och Ørgreen.

Utöver detta har de en kollektion som heter Sustainable Choice, vilket indikerar ett fokus på hållbarhet. De erbjuder glasögon som passar vuxna, barn och ungdomar. Dessutom har de olika typer av glasögon, inklusive läsglasögon och läsglasögon med blåljusfilter.

För att komplettera glasögonköpet erbjuder de även tillbehör såsom rengöringsspray, fodral, rengöringsduk och rengöringsservetter. På Optiker Sandh Synsam kan kunderna också få hjälp med att förstå vilken skillnad rätt glas kan göra för synen genom deras Glasguiden.

Deras hemsida synsam.se låter kunderna utforska och köpa produkter online, där de även kan prova glasögonen online. De har ett brett utbud av formgivningar som kattögon, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och wayfarer-stilar.

Observera att den tillgängliga informationen är baserad på textdata och inte innehåller några länkar eller underrubriker.

Kundomdömen för Optiker Sandh Synsam

Kunderna är mycket nöjda med optikern de har använt sedan 1990 för både linser och glasögon, och hyllar den utmärkta servicen, det trevliga bemötandet och den professionella hjälpen de har fått. De uppskattar att optikern inte fokuserar på försäljning utan snarare på vad som är bäst för kunden. Även om priserna kan vara höga, känner kunderna att de får valuta för pengarna. En kund delar en positiv upplevelse där optikern hjälpte till att reparera skadade glasögon på en otursdag, vilket understryker optikerns kvalitet och serviceinriktning. Sammantaget rekommenderas optikern starkt för sin professionalism och kundfokus.

Synsam Södertälje Jovisgatan

Omdömen: 2.4 (16 omdömen)

Adress: Jovisgatan 4, 151 72 Södertälje, Sverige

Telefon: 08-550 354 52


Webbplats

Optiker i Södertälje bild på hemsidan.


Synsam Södertälje Jovisgatan är belägen på Jovisgatan 4 i Södertälje.

Butiken erbjuder ett brett utbud av glasögon och relaterade tjänster. De har ett sortiment som innefattar olika former av glasögon som kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och wayfarer. För dem som är intresserade av färg och mönster finns det flera alternativ att prova online.

Kunder kan välja mellan ett stort antal varumärken som Ai Ai Kids, Ai Young, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, Circular Collection, D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, EOE EYEWEAR, Eco, Fellepini, Fellepini x Sea2See, Ferragamo, Fleye, Giorgio Armani, Glas, Gucci, Hugo Boss, JFREY, JÄMTÖ, Lanvin, Lindberg, Longchamp, Max Mara, Miu Miu, Modo, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Oscar Eide, Paul Smith, Persol, Polo Prep, Polo Ralph Lauren, Prada, Ralph Lauren, Ray-Ban, Readers, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Vasuma, Versace, Victoria Beckham och Ørgreen.

Synsam Södertälje Jovisgatan har även en kollektion som kallas Sustainable Choice för de som är intresserade av hållbarhet. Butiken erbjuder glasögon som passar vuxna, barn och ungdomar. De har även olika typer av glasögon som läsglasögon och läsglasögon med blåljusfilter.

För att underhålla glasögonen finns det tillbehör såsom rengöringsspray, fodral, rengöringsduk och rengöringsservetter. Synsam betonar vikten av att välja rätt glas och beskriver detta i sin Glasguide, där de förklarar hur rätt glas kan göra en avgörande skillnad för användaren.

Observera att informationen om produkter och tjänster är generell och kan ändras över tid, så för aktuell information rekommenderas det att besöka Synsams officiella webbplats eller kontakta butiken direkt.

Kundomdömen för Synsam Södertälje Jovisgatan

Kunderna är generellt missnöjda med optikbutiken, där flera aspekter av servicen har fått kritik. En kund upplevde det som bedrägeri när avtalet visade sig gälla hyra av glasögon istället för köp. En annan kund kunde inte använda sin rekvisition för terminalglasögon och fick ingen vidare hjälp med detta, trots att det aldrig varit ett problem tidigare. Servicekvaliteten beskrivs som dålig, och personalen som okunnig, specifikt en ung optiker som inte verkade engagerad i sitt arbete. En kund missnöjd över att inte få låna hem glasögon för att prova i lugn och ro, något som tidigare inte varit ett problem. Abonnemangserbjudandet för glasögon kritiserades för att vara oklart och potentiellt dyrt, speciellt då kunden ifrågasatte behovet av tre par glasögon. Dessutom beskrivs en upplevelse av dålig service där personalen pratade med varandra istället för att hjälpa kunder, vilket ledde till att en kund valde att avsluta sitt abonnemang. Sammantaget rekommenderas inte butiken på grund av dessa erfarenheter.

Synsam Recycling Outlet

Omdömen: 2.4 (5 omdömen)

Adress: Storgatan 4, 151 71 Södertälje, Sverige

Telefon: 08-17 87 00


Webbplats

Optiker i Södertälje bild på hemsidan.


Synsam Recycling Outlet är en butik belägen på Storgatan 4 i Södertälje.

De erbjuder ett abonnemangssystem för glasögon och möjligheten att köpa glasögon online samt prova dem online. I deras sortiment finns glasögon i olika former såsom kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och Wayfarer. De erbjuder även ett stort urval av färger och mönster.

Synsam har ett brett utbud av varumärken tillgängliga, inklusive Ai Ai Kids, Ai Young, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, Circular Collection, D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, EOE EYEWEAR, Eco, Fellepini, Fellepini x Sea2See, Ferragamo, Fleye, Giorgio Armani, Glas, Gucci, Hugo Boss, JFREY, JÄMTÖ, Lanvin, Lindberg, Longchamp, Max Mara, Miu Miu, Modo, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Oscar Eide, Paul Smith, Persol, Polo Prep, Polo Ralph Lauren, Prada, Ralph Lauren, Ray-Ban, Readers, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Vasuma, Versace, Victoria Beckham och Ørgreen.

De har en kollektion som kallas Sustainable Choice, vilket antyder att de erbjuder hållbara och miljövänliga alternativ. Butiken har glasögon som passar vuxna, barn och ungdomar. Utöver detta har de olika typer av glasögon såsom läsglasögon och läsglasögon med blåljusfilter.

För att komplettera köpet av glasögon erbjuder Synsam även tillbehör som rengöringsspray, fodral, rengöringsduk och rengöringsservetter. De betonar betydelsen av att välja rätt glas för glasögon och de fördelar som detta medför.

Observera att informationen är baserad på den text som tillhandahållits och kan vara ofullständig eller ha ändrats sedan kunskapsavsnittet. Det är alltid bäst att besöka Synsam Recycling Outlets officiella webbplats eller kontakta dem direkt för den mest aktuella informationen.

Kundomdömen för Synsam Recycling Outlet

Kundomdömena visar blandade upplevelser. En kund, Nita, uttrycker missnöje med sitt köp av progressiva glasögon för 10 400 kr och har problem med att se med dem trots flera besök för att försöka byta linserna. Nita beskriver sin upplevelse som den värsta tänkbara. Å andra sidan uppskattar en annan kund optikerns professionalism och känner att de fått valuta för pengarna. Gunnar kommenterar att priserna är höga, med ett prisförslag på 7 700 kr för progressiva glas till ett par begagnade bågar som kostade 500 kr, vilket han tycker är ”galet dyrt”.

Optiker Smarteyes Södertälje

Omdömen: 4.4 (9 omdömen)

Adress: Storgatan 15, 151 72 Södertälje, Sverige

Telefon: 08-546 208 50


Webbplats

Optiker i Södertälje bild på hemsidan.


Smarteyes är en optikerkedja som erbjuder olika tjänster och produkter relaterade till synvård.

I deras butik i Södertälje, som är belägen på Storgatan 15, 151 72 Södertälje, kan kunderna få hjälp med synundersökningar, köpa glasögon, solglasögon och kontaktlinser samt få råd och service.

Butiken har ett sortiment som inkluderar glasögon för damer, herrar och barn, samt specialiserade glasögon som sportglasögon, läsglasögon och terminalglasögon. De håller sig även uppdaterade med de senaste trenderna och erbjuder olika glas och tillval för att anpassa glasögonen efter kundens behov.

För de som är intresserade av solglasögon erbjuder Smarteyes ett utbud som följer de senaste trenderna för 2023 och de hjälper kunderna att välja rätt solglasögon för deras behov, inklusive polariserande solglasögon.

När det gäller kontaktlinser kan kunderna prenumerera på linser och få skötselråd. Smarteyes erbjuder olika typer av linser som endagslinser, månadslinser och progressiva linser.

Kunderna kan enkelt boka en synundersökning hos Smarteyes i Södertälje, vilket inkluderar ögonhälsokontroll och syntest för körkort. Butiken erbjuder även olika priser och servicealternativ som prenumeration på glasögon, trygghetspaket, delbetalning och garanti för glasögon. Dessutom finns skötselråd och företagsavtal tillgängliga.

Smarteyes fokuserar även på hållbarhet och integritetspolicy, och för de som är intresserade av att jobba hos dem eller har frågor finns det information om hur man kan kontakta dem. De har även information om ögonsjukdomar, synfel och ögonhälsa för kontaktlinsbärare.

För de som vill veta mer om erbjudanden eller hålla sig uppdaterade med sina favoritprodukter kan de använda funktionen ”Mitt Smarteyes” på företagets webbplats.

Kundomdömen för Optiker Smarteyes Södertälje

Kunderna är mycket nöjda med den trevliga och kunniga personalen samt den utmärkta servicen hos optikerföretaget. De uppskattar det breda utbudet av bågar, inklusive unisexalternativ, och tydliga prisklasser för glasögonen. En kund uttrycker särskild tillfredsställelse med att ha kunnat boka en tid hos optikern samma dag. Efter många års erfarenhet av glasögon är en annan kund extremt nöjd med sina nya glasögon och den noggranna synundersökningen som ledde till perfekt syn. Sammanfattningsvis upplever kunderna en grym service och är fantastiskt nöjda med sina besök.

Optiker Synoptik Södertälje Kringlan

Omdömen: 3.9 (37 omdömen)

Adress: Kringlan, Storgatan 4, 151 71 Södertälje, Sverige

Telefon: 08-550 401 40


Webbplats

Optiker i Södertälje bild på hemsidan.


Optiker Synoptik i Södertälje Kringlan är en butik belägen på Kringlan, Storgatan 4, 151 71 Södertälje.

Butiken erbjuder ett brett sortiment av glasögon och solglasögon för damer, herrar och barn. De har även ett glasögonabonnemang och ett särskilt glasögonabonnemang för barn, vilket inkluderar Synoptiks trygghetsgaranti. Kunder kan välja mellan olika glastyper och priser, inklusive progressiva glasögon, läsglasögon och barnglasögon. Dessutom erbjuder butiken försäkring och delbetalningsmöjligheter för sina produkter.

För att hålla glasögonen rena finns det produkter och tips för rengöring. Butiken håller sig uppdaterad med det senaste inom glasögonmode och erbjuder ett urval av populära varumärken som Ray-Ban, Burberry, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, och många andra.

När det gäller solglasögon, har butiken ett stort utbud, inklusive herr-, dam- och barnsolglasögon. De erbjuder solglasögon som skyddar ögonen och solglasögon i kundens styrka. Det finns även solglasögon för barn och råd för hur man väljer rätt solglasögon. Kunder kan välja mellan olika stilar som pilotsolglasögon, runda solglasögon, cat eye solglasögon och fyrkantiga solglasögon. Butiken har även ett sortiment av solglasögon från välkända varumärken som Armani Exchange, Burberry, Giorgio Armani, Oakley och Hugo Boss.

Förutom glasögon och solglasögon erbjuder Optiker Synoptik även kontaktlinser och tillbehör för dessa.

Kundomdömen för Optiker Synoptik Södertälje Kringlan

Kunderna upplever en blandning av positiva och negativa erfarenheter. Å ena sidan finns det uppskattning för den trevliga och professionella personalen, rimliga priser och särskilt god service riktad mot barn. Å andra sidan finns det klagomål om problem med att fästa glas i bågar, där glaset har ramlat ut och kundtjänsten inte har erbjudit en tillfredsställande lösning. En kund fick till och med beskedet att nya bågar behövdes trots att glasögonen var nästan nya, men problemet kunde lösas av en annan optiker. Sammantaget finns det rekommendationer för butiken med hänvisning till det goda bemötandet och den hjälpsamma personalen, men vissa kunder råder andra att välja en annan optiker efter sina negativa upplevelser.

FAQ om Optiker i Södertälje

 • Vad gör en optiker?
  En optiker utför synundersökningar, föreskriver och justerar glasögon och kontaktlinser, samt ger råd om synvård och ögonhälsa.
 • Hur bokar jag tid hos en optiker i Södertälje?
  Du kan boka tid antingen genom att ringa optikerns butik direkt, besöka deras hemsida eller genom att gå till butiken personligen.
 • Behöver jag en remiss för att besöka en optiker?
  Nej, du behöver vanligtvis ingen remiss för att boka en tid hos en optiker.
 • Hur ofta bör jag gå till optikern?
  Det rekommenderas att göra en synundersökning vartannat år, eller oftare om du upplever synförändringar eller har vissa hälsotillstånd.
 • Kan optikern i Södertälje hjälpa till med ögonsjukdomar?
  Optikern kan upptäcka tecken på ögonsjukdomar och hänvisa dig till en ögonläkare för vidare utredning och behandling.
 • Vad kostar en synundersökning i Södertälje?
  Kostnaden för en synundersökning kan variera beroende på optikern och omfattningen av undersökningen. Kontakta optikern för aktuella priser.
 • Finns det barnanpassade optikertjänster i Södertälje?
  Ja, många optiker erbjuder synundersökningar och glasögon anpassade för barn.
 • Kan jag få hjälp med att välja rätt typ av glasögon eller kontaktlinser?
  Ja, optikern hjälper dig att välja glasögon eller kontaktlinser som passar dina behov och livsstil.
 • Är det möjligt att få en synundersökning på kvällar eller helger?
  Många optiker erbjuder flexibla öppettider, men det är bäst att kontrollera med den specifika optikern i Södertälje för att se deras tillgänglighet.
 • Kan jag få glasögonbidrag eller andra subventioner för mina glasögon?
  Det finns olika bidrag och subventioner för dem som uppfyller vissa kriterier. Fråga din optiker om vilka möjligheter som finns.

Fakta om Optiker i Södertälje

 1. Optiker i Södertälje är professionella ögonvårdsspecialister som arbetar med att bedöma synskärpa och korrigera synfel genom glasögon eller kontaktlinser.
 2. De erbjuder tjänster som synundersökningar, rådgivning kring ögonhälsa och anpassning av synhjälpmedel utifrån individuella behov.
 3. I Södertälje kan man hitta optiker i olika delar av staden, inklusive i centrum, i köpcentrum och i mindre butiker i bostadsområden.
 4. Många optikerbutiker i Södertälje är del av större kedjor som Specsavers, Synoptik eller Synsam, men det finns även lokala, oberoende optiker.
 5. Vissa optiker i Södertälje erbjuder även specialiserade tjänster som synintyg för körkort, skärmarbetsglasögon och behandlingar för torra ögon.
 6. Optikerna håller sig uppdaterade med den senaste tekniken inom synundersökningar och erbjuder ett brett sortiment av glasögonbågar och kontaktlinser för olika smaker och budgetar.
 7. De flesta optiker i Södertälje accepterar synundersökningsremisser från ögonläkare och kan samarbeta med sjukvården för att erbjuda en komplett ögonvård.
 8. Öppettider för optiker i Södertälje varierar, men många är öppna på vardagar och helger för att tillgodose kundernas behov.
 9. Det är rekommenderat att boka tid för en synundersökning, men vissa optiker kan även ta emot drop-in kunder beroende på tillgänglighet.
 10. För att hitta en optiker i Södertälje kan man söka online, använda lokala söktjänster eller fråga vänner och familj för rekommendationer.