Optiker i Gävle

Att finna rätt optiker är en viktig del i att säkerställa god ögonhälsa. I Gävle, en stad med en rik historia och ett livligt nu, finns det flera optiker som erbjuder en mängd tjänster för att möta invånarnas synbehov. Från traditionella glasögonbutiker till moderna ögonkliniker, staden har ett brett utbud av optiska tjänster. I denna artikel utforskar vi vad Gävle har att erbjuda när det kommer till optikertjänster, vilka specialiteter som finns tillgängliga, och hur man kan välja rätt optiker för sina individuella behov.

Historiken om Optik i Gävle

Gävle har en lång tradition av hantverk och detta inkluderar även optikeryrket. Stadens optiker har länge varit en del av den lokala näringslivet, och vissa butiker har funnits i generationer. Dessa etablerade optiker har byggt upp ett förtroende hos lokalbefolkningen genom åren och har en djup förståelse för sina kunders behov. Med en blandning av gamla traditioner och ny teknik fortsätter de att vara en viktig del av Gävles serviceutbud.

Äldre optikerbutiker i Gävle har ofta en rik historia att berätta. De har sett hur staden har förändrats och hur efterfrågan på optikertjänster har utvecklats. Många av dessa butiker har också samlat på sig en imponerande samling av historiska glasögon och optiska instrument, vilket vittnar om deras långa närvaro i staden.

Utbudet av Optikertjänster

I Gävle erbjuder optiker en mängd tjänster, inklusive synundersökningar, glasögon, kontaktlinser och solglasögon. Många av optikerna är också utbildade för att ge råd om ögonhälsa och förebyggande vård. Detta innebär att kunderna kan få en omfattande service som täcker alla aspekter av deras syn. Här finns en artikel på samma tema: Optiker i Jönköping.

Förutom standardtjänster erbjuder vissa optiker i Gävle även mer specialiserade tjänster som behandling av ögonsjukdomar, laseroperationer och barnoptometri. Dessa tjänster görs ofta i samarbete med ögonläkare och andra specialister för att säkerställa den bästa möjliga vården.

Modern Teknik och Utrustning

Optiker i Gävle håller sig uppdaterade med den senaste tekniken inom ögonvård. De använder avancerade maskiner för synundersökningar som ger noggranna resultat och kan upptäcka eventuella problem i ett tidigt skede. Denna teknik bidrar till att optikerna kan erbjuda högkvalitativa tjänster och anpassade lösningar för varje kunds synkrav.

Med den moderna utrustningen kan optiker i Gävle också tillhandahålla en snabbare service, vilket innebär att kunderna kan få sina nya glasögon eller kontaktlinser snabbare än tidigare. Detta är särskilt värdefullt för dem som är beroende av sina synhjälpmedel i vardagen.

Personlig Service och Rådgivning

En av de största fördelarna med att besöka en lokal optiker i Gävle är den personliga servicen. Optikerna tar sig tid att lära känna sina kunder och deras unika behov. Detta innebär att varje kund får rådgivning och rekommendationer som är skräddarsydda efter just deras livsstil och synkrav.

Optiker i Gävle är också kända för att erbjuda uppföljning och support efter att kunden har fått sina glasögon eller kontaktlinser. Om det uppstår några problem eller frågor är de alltid redo att hjälpa till och se till att kunden är nöjd med sitt köp. Läs artikeln om ämnet Optiker i Uppsala här.

Stöd för Lokalsamhället

Genom att välja en lokal optiker i Gävle bidrar kunderna till att stödja det lokala näringslivet. Många av optikerna är småföretagare som är djupt engagerade i samhället och som ofta deltar i lokala evenemang och välgörenhetsaktiviteter. Detta skapar en känsla av gemenskap och visar på optikernas engagemang för staden och dess invånare.

Att stödja lokala optiker innebär också att man bidrar till att bevara den lokala ekonomin och skapa arbetstillfällen i Gävle. Detta är en viktig aspekt för att upprätthålla en levande och dynamisk stad där småföretag kan blomstra.

Att Välja Rätt Optiker

Att välja rätt optiker i Gävle kan kännas överväldigande med tanke på det breda utbudet. Det är viktigt att göra lite efterforskningar och kanske till och med besöka några olika butiker för att få en känsla för deras service och utbud. Att läsa recensioner och få rekommendationer från vänner och familj kan också vara till stor hjälp.

Det kan också vara klokt att överväga optikerns specialområden, till exempel om du behöver specifika linser eller om du letar efter en optiker som är bra med barn. Kom ihåg att den bästa optikern för dig är den som förstår dina behov och kan erbjuda de tjänster och produkter som passar dig bäst.

Direkt Optik

Omdömen: 4.6 (12 omdömen)

Adress: Norra Kungsgatan 1, 803 20 Gävle, Sverige

Telefon: 026-12 82 20


Webbplats

Optiker i Gävle bild på hemsidan.


Direkt Optik, belägen på Norra Kungsgatan 1 i Gävle, Sverige, erbjuder just nu två olika rabatter för sina kunder.

Kunderna kan välja mellan att få tre par kompletta glasögon för priset av ett eller att få 40% rabatt på ett par kompletta glasögon.

I butikens sortiment finns glasögon för kvinnor, män och barn, inklusive populära varumärken som Ray-Ban, Ciircle, Vogue Eyewear och Hugo Boss. Utöver försäljning av glasögon erbjuder Direkt Optik även tjänster såsom synundersökningar, glasögonförsäkring, garanti och möjligheten att delbetala sitt köp. De erbjuder även statligt bidrag och rådgivning om glasögontrender, blåfilterglasögon, nattglasögon och hur man väljer rätt glasögon.

Direkt Optik har även kampanjer som ”3 för 1 Kids Deal”, vilket är ett erbjudande för barn, samt andra rabatter och erbjudanden. Kunder kan boka en tid för synundersökning eller besöka butiken för att utforska deras sortiment av solglasögon.

För att få mer information eller ta del av dessa erbjudanden kan man antingen besöka Direkt Optik på angiven adress eller kontakta dem för att boka en tid.

Kundomdömen för Direkt Optik

Kunderna verkar överlag vara mycket nöjda med servicen hos optikern, där de upplever personalen som magiskt bra, extremt trevlig och kunnig. De flesta kunder uppskattar det trevliga bemötandet och den snabba servicen, där man kan få tid samma dag. Prissättningen upplevs dock som hög av en kund som trots att ha valt de billigare alternativen ändå tyckte att det blev dyrt. Sammantaget verkar dock kunderna vara positiva och flera uttrycker en vilja att återvända.

Synsam

Omdömen: 4.8 (6 omdömen)

Adress: S, Södra Kungsgatan 16, 802 52 Gävle, Sverige

Telefon: 026-62 24 22


Webbplats

Optiker i Gävle bild på hemsidan.


Synsam är en optikerkedja som erbjuder ett brett sortiment av glasögon och tillbehör.

På adressen Södra Kungsgatan 16, 802 52 Gävle i Sverige, kan kunder besöka Synsam för att hitta glasögon som passar just deras behov och stil. De har en rad olika former på bågar som kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och Wayfarer. Färgerna och mönstren varierar också så att kunden kan prova och välja det som passar dem bäst.

Synsam erbjuder glasögon från många kända varumärken, som till exempel Ai Ai Kids, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, EOE EYEWEAR, Eco, Fellepini, Fellepini x Sea2See, Ferragamo, Fleye, Giorgio Armani, Gucci, Hugo Boss, JFREY, JÄMTÖ, Lanvin, Lindberg, Longchamp, Max Mara, Miu Miu, Modo, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Oscar Eide, Paul Smith, Persol, Polo Prep, Polo Ralph Lauren, Prada, Ralph Lauren, Ray-Ban, Readers, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Vasuma, Versace, Victoria Beckham och Ørgreen.

De har också en kollektion som heter ”Sustainable Choice”, vilket indikerar ett miljömedvetet urval av produkter. Glasögonen passar till vuxna, barn och ungdomar, och de erbjuder även läsglasögon samt läsglasögon med blåljusfilter.

För att underlätta skötseln av glasögonen säljer Synsam tillbehör som rengöringsspray, fodral, rengöringsduk och rengöringsservetter.

Synsam ger också information om olika typer av glas och fördelarna med att välja rätt glas för ens synbehov. Kunden kan utforska dessa alternativ och få vägledning för att hitta de bästa glasen för sina ögon och sin livsstil.

Kundomdömen för Synsam

Kunderna är mycket nöjda med den service de fått i butiken, där de upplevt ett trevligt bemötande och fått hjälp med sina frågor. Specifikt nämns den utmärkta servicen vid byte av sadlar på glasögon, där resultatet blev att glasögonen justerades och passade bättre än tidigare. Butiken beskrivs som fin och kunderna är jättenöjda med den extra fina servicen de fått.

Synsam Klinik Gävle Gallerian Nian

Omdömen: 3.7 (13 omdömen)

Adress: Drottninggatan 9, 803 20 Gävle, Sverige

Telefon: 026-51 68 00


Webbplats


Synsam Klinik Gävle Gallerian Nian är belägen på Drottninggatan 9 i hjärtat av Gävle.

Denna optikerkedja erbjuder ett brett sortiment av tjänster och produkter relaterade till synvård. Hos Synsam kan kunderna teckna abonnemang för glasögon och även köpa glasögon online. De erbjuder möjligheten att prova glasögon online genom deras hemsida, vilket ger en bekväm shoppingupplevelse.

Synsam har ett omfattande utbud av glasögon i olika former såsom kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära, wayfarer och flera andra stilar. De har också ett brett utbud av färger och mönster för att passa olika smaker och preferenser.

Företaget säljer glasögon från en mängd kända varumärken, inklusive men inte begränsat till Ai Ai Kids, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, Eco, Fellepini, Giorgio Armani, Gucci, Hugo Boss, Lanvin, Lindberg, Max Mara, Miu Miu, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Paul Smith, Persol, Polo Ralph Lauren, Prada, Ray-Ban, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Versace och Victoria Beckham. Bland dessa finns det även ett urval av varumärken som erbjuder hållbara alternativ, vilket indikeras med kollektionen ”Sustainable Choice”.

Förutom glasögon för vuxna, barn och ungdomar, erbjuder Synsam även läsglasögon, läsglasögon med blåljusfilter och olika tillbehör som rengöringsspray, fodral, rengöringsdukar och rengöringsservetter.

Synsam Klinik i Gävle Gallerian Nian är inte bara en butik för att köpa glasögon och tillbehör, utan de erbjuder också professionella synundersökningar och personlig rådgivning för att hitta de bästa glasögonen för varje kunds unika behov. De betonar vikten av att välja rätt glas och förklarar de många fördelarna med att välja glas av hög kvalitet i sin Glasguide.

Kundomdömen för Synsam Klinik Gävle Gallerian Nian

Kundomdömena för Synsam visar en blandad bild av kundupplevelser. Å ena sidan finns det positiva kommentarer som berömmer den personliga servicen från anställda som Maja och Emma, samt uppskattning för hjälpsam och kunnig personal som även bistod med att välja ut glasögon. Å andra sidan finns det negativa omdömen som kritiserar kösystemet och servicen samt beskriver personalen som otrevlig och för strikt i sina principer till kundens nackdel.

Synoptik

Omdömen: 4.8 (37 omdömen)

Adress: Drottninggatan 17, 803 20 Gävle, Sverige

Telefon: 026-14 07 90


Webbplats

Optiker i Gävle bild på hemsidan.


Synoptik är en optikerbutik belägen på Drottninggatan 17, 803 20 Gävle.

De erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster relaterade till synvård. I deras utbud finns glasögon för damer, herrar och barn, inklusive olika kategorier som progressiva glasögon, läsglasögon och barnglasögon. De har även ett glasögonabonnemang samt ett specifikt abonnemang för barn. För att garantera kundnöjdhet erbjuder Synoptik en trygghetsgaranti.

Synoptik tillhandahåller information om olika glastyper och priser, och de hjälper även kunderna med försäkring och delbetalningsalternativ. För att underlätta underhållet av glasögonen ger de råd om hur man bäst rengör dem. Dessutom håller de sig uppdaterade med det senaste inom glasögonmode och erbjuder produkter från populära varumärken som Ray-Ban, Burberry, Monkeyglasses, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, Starck Biotech, Brooks Brothers, Tiffany & Co, Bvlgari, Dolce & Gabbana, Oakley, och Versace.

För dem som är intresserade av solglasögon, har Synoptik ett sortiment som inkluderar produkter för herrar, damer och barn. De betonar vikten av solglasögon som skydd och erbjuder även solglasögon i kundens styrka. Butiken hjälper kunder att välja rätt solglasögon baserat på form och färg, och har ett urval av färgade glas, suncover och clip-on. Bland deras utbud av solglasögon finns olika stilar som pilotsolglasögon, runda solglasögon, cat eye solglasögon och fyrkantiga solglasögon. De säljer även varumärken som Armani Exchange, Burberry, Giorgio Armani, Oakley, Peak Performance, Hugo Boss, Ray-Ban, Gucci, Versace, Saint Laurent och Prada.

Synoptik erbjuder också olika typer av kontaktlinser, men den informationen är inte fullständigt inkluderad i texten.

Kundomdömen för Synoptik

Kunderna är mycket nöjda med Synoptik och rekommenderar dem varmt på grund av deras trevliga och professionella personal, utmärkt kundservice och snabba leverans. De uppskattar det kunniga bemötandet och den höga servicenivån som erbjuds. Synoptik får beröm för sitt fantastiska kundbemötande och sina snygga bågar och anses av många vara det bästa valet bland optiker. Kundomdömena reflekterar en femstjärnig upplevelse som gör att kunderna känner sig glada och väl omhändertagna.

Optiker Smarteyes Gävle

Omdömen: 4.1 (18 omdömen)

Adress: Norra Kungsgatan 3, 803 20 Gävle, Sverige

Telefon: 026-400 95 50


Webbplats

Optiker i Gävle bild på hemsidan.


Optiker Smarteyes i Gävle är en butik som erbjuder ett brett sortiment av tjänster och produkter för synvård.

De erbjuder synundersökningar för bland annat ögonhälsokontroller och syntest för körkort. De har även ett urval av glasögon för damer, herrar och barn, inklusive sportglasögon, läsglasögon och terminalglasögon. För de som är intresserade av de senaste trenderna och inspirationen finns det olika glas och tillval att utforska.

Om du är ute efter solglasögon erbjuder Smarteyes i Gävle ett utbud av solglasögon, inklusive polariserande solglasögon och råd för hur man väljer rätt solglasögon baserat på de senaste trenderna för 2023.

För kontaktlinsbärare finns det alternativ att prenumerera på linser och råd för skötsel av linser. De erbjuder olika typer av kontaktlinser som endagslinser, månadslinser och progressiva linser.

Smarteyes i Gävle har också olika erbjudanden och tjänster såsom prenumeration på glasögon, information om glasögonpriser, trygghetspaket, delbetalningsmöjligheter och garanti för glasögon. De ger även skötselråd och har företagsavtal.

Butiken är en del av Smarteyes-kedjan, som fokuserar på hållbarhet och kundservice. De erbjuder även jobbmöjligheter och har en integritetspolicy för att skydda kundernas information.

För de som är intresserade av ögonhälsa finns det information om ögonsjukdomar och synfel, och för företag finns det specifika företagsavtal och rekvisitionsmöjligheter.

Butiken ligger på adressen Norra Kungsgatan 3, 803 20 Gävle, Sverige. Om du vill boka en synundersökning eller lära dig mer om deras tjänster och erbjudanden kan du besöka deras butik eller kontakta dem direkt.

Kundomdömen för Optiker Smarteyes Gävle

Kunderna uppskattar i stort den fantastiska personalen som gör att de känner sig välkomna och väl omhändertagna, vilket skapar en känsla av värme och gemenskap. Många nämner den utmärkta servicen och det personliga bemötandet, och en kund uttrycker tillfredsställelse med både service och pris under en kampanj. Butikens utbud av glasögon är stort, men det noteras att det kunde vara bredare och inkludera fler märkesbågar. En kund uttrycker dock missnöje över en fördröjd leverans av glasögon utan att ha fått en ursäkt. Sammantaget är kunderna helnöjda med sin upplevelse, trots ett enstaka fall av besvikelse över leveranstiden.

Specsavers Gävle

Omdömen: 4.3 (31 omdömen)

Adress: Drottninggatan 19, 803 20 Gävle, Sverige

Telefon: 026-65 33 65


Webbplats

Optiker i Gävle bild på hemsidan.


Specsavers är en optikerkedja som erbjuder ett brett sortiment av glasögon, solglasögon och kontaktlinser, samt utför synundersökningar för både glasögon och kontaktlinser.

I Gävle ligger Specsavers på Drottninggatan 19, 803 20 Gävle. Butiken erbjuder designerbågar från märken som Valerie, DAY Birger et Mikkelsen, Levi’s, Marc Jacobs, HUGO och Tommy Hilfiger.

Specsavers tillhandahåller olika guider för att hjälpa kunderna att förstå de olika glastyperna och ytbehandlingarna som finns tillgängliga, samt information om prissättning på glasen. De erbjuder även inspiration och information om de senaste bågtrenderna. För de som är intresserade av kontaktlinser finns det möjlighet att skaffa ett linsabonnemang och beställa linser online.

Butiken uppmuntrar kunderna att förstå sitt glasögonrecept och erbjuder information om hur synen kan förändras genom livet, hur digitala skärmar påverkar synen, samt tips för läsglasögon och synens betydelse när man kör bil.

Specsavers Gävle erbjuder möjligheten att boka tid för synundersökning direkt på deras hemsida. De har även alternativ för finansiering, där kunder kan dela upp betalningen för sina inköp.

För att få mer information om tjänsterna som Specsavers Gävle erbjuder, eller för att boka en tid för synundersökning, kan kunder besöka deras butik på Drottninggatan 19 eller kontakta dem direkt.

Kundomdömen för Specsavers Gävle

Kunderna som besökt Specsavers i Gävle har överlag varit nöjda med sina erfarenheter, särskilt när det gäller det trevliga bemötandet och den högklassiga servicen. De nya glasögonen uppskattas, men det finns kritik mot inpassningen där en kund upplevde att den inte utfördes med samma noggrannhet som tidigare, vilket resulterade i att glasögonen inte satt fast ordentligt. En annan kund var nöjd med hjälpen de fick för att få sina bågar att sitta perfekt. En förstagångsbesökare nämner att de fick bra service trots att de inte mådde bra, men påpekar att butiken ibland kan ha problem med att hålla bokade tider. En annan kund uttrycker sin uppskattning för personalens goda hjärta. Dock anser en kund att priserna på glasögon är för höga. Sammanfattningsvis är kunderna positiva till personalen och servicen, men vissa aspekter som inpassning och prisnivå kan förbättras.

Bryntes Optik

Omdömen: 4.7 (15 omdömen)

Adress: Drottninggatan 23, 803 11 Gävle, Sverige

Telefon: 026-12 30 88


Webbplats

Optiker i Gävle bild på hemsidan.


Bryntes Optik, beläget på Drottninggatan 23 i Gävle, välkomnar kunder till sin julmarknad som äger rum lördagen den 2 december och söndagen den 3 december.

Under dessa dagar kommer butiken att vara öppen lördag kl. 10-16 och söndag kl. 12-16. Besökarna uppmanas att komma in och njuta av värmande glögg samtidigt som de kan hitta fina julklappstips.

Butiken tar upp ett viktigt ämne som berör barns synhälsa, nämligen närsynthet eller myopi. De påpekar att dagens barn och ungdomar spenderar mer tid inomhus med aktiviteter som att använda surfplattor, datorer eller göra läxor, vilket innebär att de fokuserar mer på objekt som är nära dem. Detta har lett till en betydande ökning av närsynthet bland barn, och det uppges att en tredjedel av världens befolkning var närsynt år 2020. Bryntes Optik erbjuder Rodenstocks glasögonglas för barn, MyCon, som är utformade för att bromsa utvecklingen av närsynthet.

Föräldrar som är oroliga för att deras barn kan vara närsynta uppmanas att kontakta Bryntes Optik på telefonnummer 026-12 30 88 för att lära sig mer om denna fråga.

Butiken framhäver också att de erbjuder B.I.G. EXACT® glas från Rodenstock, som skräddarsys för att passa det enskilda ögats biometriska parametrar för optimal synskärpa. Bryntes Optik fokuserar på att tillhandahålla personlig service och produkter som är anpassade för varje kunds unika behov.

Kundomdömen för Bryntes Optik

Kunderna är övervägande positiva och anser att detta är den bästa optikern i Gävle, om inte hela Sverige. Personalen beskrivs som professionell, trevlig och hjälpsam, med ett särskilt tack till en anställd som var särskilt informativ och vänlig i telefon under september 2019. Optiken får beröm för att hantera krissituationer effektivt och för att erbjuda ett personligt bemötande samt ett unikt urval av bågar från olika märken. Kundupplevelsen förstärks av det trevliga bemötandet och den professionella hjälpen som erbjuds, även när det gäller barn.

KlartSynt

Omdömen: 5 (13 omdömen)

Adress: Nygatan 25, 803 20 Gävle, Sverige

Telefon: 026-66 05 00


Webbplats

Optiker i Gävle bild på hemsidan.


KlartSynt är en optikerkedja som erbjuder olika tjänster och abonnemang relaterade till ögonhälsa.

Butiken på Nygatan 25 i Gävle, är en del av denna kedja och erbjuder synundersökningar samt ett sortiment av glasögon, solglasögon och kontaktlinser. Kunderna kan boka tid för besök hos optikern och få rådgivning om de senaste trenderna inom glasögon, såsom färg, tonade glas och sportdesigner.

KlartSynt har även tjänster som Linsboxen, där kunderna kan prenumerera på kontaktlinser som levereras direkt till hemmet utan fraktkostnad och bindningstid. För de som vill ha en fast månadskostnad erbjuder KlartSynt abonnemanget Brilliantkund, där man kan köpa glasögon, kontaktlinser eller solglasögon från 195 kronor per månad.

Butiken tillhandahåller även Syntrygg, en tjänst som ger extra skydd om glasögonen går sönder eller om kunden inte är nöjd med sitt köp. Dessutom erbjuder KlartSynt möjligheten att delbetala produkterna, vilket ger kunderna flexibilitet i betalningen.

KlartSynt betonar vikten av ögonhälsa och erbjuder artiklar och tips från experter för att informera kunderna. De som är intresserade av att bli en del av KlartSynt kan även hitta information om karriärmöjligheter inom företaget. Kontakta butiken för mer information eller besök dem för personlig service och expertis inom ögonhälsa.

Kundomdömen för KlartSynt

Kunderna är mycket nöjda med tredoptik och har uppskattat deras service under flera år. Personalen beskrivs som trevlig och kunnig, och de går till och med så långt som att öppna butiken under semestern för att hjälpa en enskild kund. Tack uttrycks för det professionella och vänliga bemötandet, från undersökning och val av glasögon till leveransen och informationen om olika alternativ. Service efter köpet, även efter några år, framhävs också som exceptionell. En kund som har använt glasögon i 22 år betecknar tredoptik som den bästa optikern de har upplevt. Butikens läge och inredning får också beröm. Sammanfattningsvis är kunderna helnöjda med den service och expertis som tredoptik erbjuder.

Memira Eyecenter

Omdömen: 5 (5 omdömen)

Adress: Norra Slottsgatan 5, 803 20 Gävle, Sverige

Telefon: 026-12 45 00


Webbplats

Optiker i Gävle bild på hemsidan.

Kundomdömen för Memira Eyecenter

Kunderna är helt nöjda med sitt linsbyte och rekommenderar tjänsten starkt. De uppskattar även den trygga och vänliga servicen.

FAQ om Optiker i Gävle

 • Vad gör en optiker?
  En optiker utför synundersökningar, skriver ut recept för glasögon och kontaktlinser, och hjälper kunder att välja rätt bågar och linser baserat på deras synbehov och livsstil.
 • Behöver jag boka tid hos en optiker i Gävle?
  Ja, det är oftast rekommenderat att boka en tid för en synundersökning för att säkerställa att optikern har tillräckligt med tid för att genomföra en noggrann undersökning.
 • Hur ofta bör jag besöka en optiker?
  Det rekommenderas att man gör en synundersökning vartannat år, eller oftare om man upplever synförändringar eller har vissa hälsotillstånd.
 • Kan optiker i Gävle behandla ögonsjukdomar?
  Optiker kan identifiera tecken på ögonsjukdomar och hänvisa patienter till ögonläkare för vidare behandling, men de behandlar inte sjukdomar själva.
 • Vilka tjänster erbjuder optiker i Gävle förutom synundersökningar?
  Utöver synundersökningar erbjuder många optiker i Gävle tjänster som justering och reparation av glasögon, rådgivning kring ögonhälsa, och ibland även skärmbeskyddande glas och solglasögon.
 • Kan jag få hjälp med att välja rätt glasögon hos en optiker i Gävle?
  Ja, optiker är utbildade för att hjälpa dig att välja bågar och linser som passar din ansiktsform, livsstil och synkrav.
 • Finns det barnanpassade optikertjänster i Gävle?
  Ja, flera optiker i Gävle erbjuder synundersökningar och glasögon anpassade för barn.
 • Kan jag få hjälp med kontaktlinser hos en optiker i Gävle?
  Ja, de flesta optiker erbjuder tjänster relaterade till kontaktlinser, inklusive anpassning, utprovning och rådgivning om skötsel.
 • Är det dyrt att besöka en optiker i Gävle?
  Kostnaden för en synundersökning och glasögon varierar beroende på optiker och dina individuella behov. Många optiker erbjuder olika prisklasser för att passa olika budgetar.
 • Finns det optiker i Gävle som erbjuder synundersökning på helger?
  Det kan finnas optiker som har öppet på helger, men det är bäst att kontrollera med de specifika optikernas öppettider då de kan variera.

Fakta om Optiker i Gävle

 1. Optiker i Gävle är ögonspecialister som hjälper till med synundersökningar, glasögon, kontaktlinser och ögonhälsa.
 2. Det finns flera optikerbutiker och kedjor i Gävle, exempelvis Synoptik, Specsavers, Synsam och lokala oberoende optiker.
 3. De flesta optiker i Gävle erbjuder både bokade tider och drop-in för synundersökningar, beroende på tillgänglighet.
 4. Utöver traditionella optikertjänster kan vissa optiker i Gävle även erbjuda specialiserade tjänster som synträning och skärmglasögon.
 5. Optikerkedjorna i Gävle kan ofta ha kampanjer och erbjudanden, vilket kan vara fördelaktigt för konsumenter.
 6. Många optiker är anslutna till Försäkringskassan och kan direktreglera kostnader för glasögon eller linser för de som uppfyller vissa kriterier.
 7. Optiker i Gävle är vanligtvis legitimerade och följer svensk lagstiftning och riktlinjer för optikeryrket.
 8. Tillgången till optikertjänster i Gävle kan variera beroende på säsong, med högre efterfrågan kring skolstart och inför sommaren.
 9. Vissa optiker i Gävle kan även erbjuda tjänster som ögonhälsoundersökningar som kan upptäcka tillstånd som glaukom och grå starr.
 10. Det är möjligt att lämna in gamla glasögon till återvinning eller välgörenhet hos många optiker i Gävle.