Optiker i Uppsala

Att hitta rätt optiker kan vara avgörande för att säkerställa kvaliteten på din synvård. I Uppsala, en stad känd för sin akademiska miljö och härliga stadskärna, finns det flera optiker som erbjuder en mängd olika tjänster för att tillgodose invånarnas behov. Från traditionell synundersökning till de senaste trenderna inom glasögon och kontaktlinser, är optikerna i Uppsala välutrustade för att hjälpa dig med din synhälsa. Denna artikel kommer att ge dig en översikt över vad du kan förvänta dig när du besöker en optiker i Uppsala, inklusive information om tjänster, teknologi, urval av bågar, specialanpassningar, barns synvård och hur du väljer rätt optiker för dina behov.

Utbud av Tjänster

Optiker i Uppsala erbjuder en bred palett av tjänster för att tillmötesgå kundernas olika behov. Förutom grundläggande synundersökningar erbjuder många också screening för ögonsjukdomar, som glaukom och åldersrelaterad makuladegeneration. Kunder kan också få hjälp med att hitta rätt lösningar för arbetsrelaterad ögontrötthet, såsom specialdesignade skärmbågar. Dessutom erbjuder vissa optiker tjänster som ögonhälsorådgivning, vilket kan vara särskilt värdefullt för de som vill förebygga framtida synproblem.

Senaste Teknologin

Optikbranschen är ständigt i utveckling och optiker i Uppsala håller sig uppdaterade med den senaste teknologin. Avancerade apparater för synundersökningar säkerställer noggranna mätningar och diagnoser. Digitala verktyg används för att anpassa glasögon och kontaktlinser för optimal komfort och synskärpa. Några optiker har även möjlighet att erbjuda 3D-scanning av ögat, vilket ger en mer detaljerad bild av ögats hälsa och behov.

Stort Urval av Bågar

I Uppsala kan kunder förvänta sig ett imponerande urval av bågar hos de lokala optikerna. Från designerbågar till mer prisvänliga alternativ, finns det något för alla smaker och budgetar. Optikerna är ofta kunniga om de senaste modetrenderna och kan hjälpa dig att hitta en båge som passar just din stil och ansiktsform. Dessutom erbjuder många butiker även anpassade bågar för sport och andra aktiviteter, vilket säkerställer att du har rätt skydd och funktion när det behövs. Denna artikel är även relevant för ämnet Optiker i Nyköping.

Specialanpassningar

För de som behöver specialanpassade glasögon eller kontaktlinser är optiker i Uppsala väl förberedda att erbjuda dessa tjänster. Det kan handla om progressiva glas, glas med blåljusfilter eller kontaktlinser anpassade för torra ögon. Optikern kan även ge råd om vilka anpassningar som kan vara lämpliga baserat på dina specifika behov och livsstil, vilket garanterar en personlig och skräddarsydd upplevelse.

Barns Synvård

Barns syn är särskilt viktig att följa upp regelbundet, och optiker i Uppsala är utrustade för att hantera de unga kundernas särskilda behov. Med spelbaserade synundersökningar och ett roligt urval av barnvänliga bågar gör optikerna upplevelsen behaglig för barnen. De ser också till att föräldrarna får den information och de verktyg som behövs för att stödja sina barns synutveckling, från spädbarn till tonåringar.

Välja Rätt Optiker

Att välja rätt optiker är en personlig process och det är viktigt att känna sig bekväm med både personalen och servicen som erbjuds. Många optiker i Uppsala erbjuder kostnadsfria konsultationer, vilket kan vara ett bra sätt att få en känsla för kliniken. Det är också viktigt att tänka på optikerns rykte, recensioner från tidigare kunder och tillgängligheten av efterföljande support och service. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du hitta en optiker som inte bara tar hand om din syn utan också bidrar till en övergripande positiv hälsoerfarenhet. Här finns en artikel på samma tema: Optiker i Jönköping.

Specsavers Optik Uppsala Gränby Centrum

Omdömen: 3.5 (44 omdömen)

Adress: Gränbystaden, Marknadsgatan 1, 754 60 Uppsala, Sverige

Telefon: 018-14 11 10


Webbplats

Optiker i Uppsala bild på hemsidan.


Specsavers Optik Uppsala Gränby Centrum är en optikerbutik belägen i Gränbystaden på Marknadsgatan 1, 754 60 Uppsala.

Butiken erbjuder ett brett utbud av tjänster och produkter relaterade till ögonhälsa, inklusive glasögon, solglasögon och kontaktlinser. De har även designerbågar från märken som Valerie, DAY Birger et Mikkelsen, Levi’s, Marc Jacobs, HUGO och Tommy Hilfiger.

Kunder kan boka tid för olika typer av synundersökningar, både för glasögon och kontaktlinser. Specsavers Optik ger också information och råd om glastyper, ytbehandlingar och priser för glas. Dessutom erbjuder de inspiration och information om de senaste trenderna inom bågar.

För de som är intresserade av kontaktlinser finns det möjlighet att teckna ett linsabonnemang och få hjälp med instruktioner för hur man hanterar och använder kontaktlinser. Butiken ger också råd inför besök, vad man kan förvänta sig under besöket och hur man förstår sitt glasögonrecept.

Specsavers Optik i Uppsala Gränby Centrum tar även upp ämnen som hur synen förändras genom livet, påverkan av digitala skärmar på synen och vikten av läsglasögon och synens betydelse när man kör bil.

Kunder har även möjlighet att beställa produkter online och upprepa kontaktlinsorder. De kan hantera sina uppgifter och betalningsmetoder genom att logga in på sitt konto på Specsavers webbplats. Dessutom kan kunderna välja att dela upp betalningen för sina inköp.

Kundomdömen för Specsavers Optik Uppsala Gränby Centrum

Kundomdömena för Specsavers visar blandade upplevelser. En kund uttrycker stor nöjdhet med den trevliga och hjälpsamma personalen, det fina urvalet av bågar och den tydliga informationen som erbjuds. En annan kund, Anders Söderberg, tackar också för bra service och är mycket nöjd. Å andra sidan rapporterar en kund frustration över att behöva göra flera besök för att hämta solglasögon på grund av missförstånd och slarv från företagets sida. En annan kund upplevde lång väntetid och dålig uppföljning med en beställning av linser. Slutligen beskriver en långvarig kund en negativ interaktion med en anställd vid namn Rosmari, som upplevdes som otrevlig och ovillig att ge god service, vilket ledde till att kunden ifrågasatte sin fortsatta lojalitet till företaget.

Smarteyes

Omdömen: 3.5 (19 omdömen)

Adress: Dragarbrunnsgatan 37, 753 20 Uppsala, Sverige

Telefon: 018-480 85 50


Webbplats

Optiker i Uppsala bild på hemsidan.


Smarteyes är en optikerkedja som erbjuder olika tjänster och produkter för synkorrigering och ögonhälsa.

På adressen Dragarbrunnsgatan 37, 753 20 Uppsala, finns en av deras butiker där kunder kan få hjälp med bland annat synundersökningar, glasögon, solglasögon och kontaktlinser.

I butiken kan man hitta ett brett sortiment av glasögon för damer, herrar och barn, inklusive sportglasögon, läsglasögon och terminalglasögon. De har även olika glas och tillval för att anpassa glasögonen efter kundens behov. För de som är intresserade av solglasögon finns det ett utbud att välja bland, inklusive polariserande solglasögon och de senaste trenderna för 2023.

För kontaktlinsanvändare erbjuder Smarteyes prenumerationstjänster på linser samt skötselråd. De har ett sortiment av endagslinser, månadslinser och progressiva linser.

Kunder som behöver en synundersökning kan boka detta hos Smarteyes, där de erbjuder ögonhälsokontroll och syntest för körkort. Det finns information om priser och de olika servicetjänster som erbjuds, inklusive olika erbjudanden, prenumeration på glasögon, trygghetspaket, delbetalningsmöjligheter och garanti på glasögon.

Smarteyes informerar även om företagsavtal, vanliga frågor och svar, jobbmöjligheter inom företaget, integritetspolicy och hållbarhetsarbete. För de intresserade av ögonhälsa finns det information om ögonsjukdomar, synfel och råd för kontaktlinsbärare.

För att komma i kontakt med butiken eller få mer information kan kunder besöka Smarteyes hemsida, ringa eller besöka butiken på Dragarbrunnsgatan 37 i Uppsala.

Kundomdömen för Smarteyes

Kundomdömena visar blandade upplevelser. Vissa kunder är missnöjda med servicen, upplever optikern som likgiltig och ointresserad, och känner sig ifrågasatta under utvärderingen. De rapporterar också om dåligt kundbemötande, brist på hjälp vid problem med produkter och en allmän brist på vänlighet och servicevilja. Å andra sidan finns det kunder som är nöjda, nämner trevlig personal, bra priser och snabb service. Sammantaget verkar det finnas en inkonsekvens i kvaliteten på kundservice och bemötandet hos optikern och personalen.

Synsam

Omdömen: 3.2 (13 omdömen)

Adress: Dragarbrunnsgatan 42, 753 20 Uppsala, Sverige

Telefon: 018-13 96 80


Webbplats

Optiker i Uppsala bild på hemsidan.


Synsam är en optikerkedja som erbjuder ett brett sortiment av glasögon, inklusive abonnemang och möjligheten att köpa och prova glasögon online.

De har ett stort urval av former som kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och Wayfarer. Kunder kan välja bland olika färger och mönster och även prova glasögonen online.

Varumärkena som Synsam erbjuder inkluderar Ai Ai Kids, Ai Young, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, Circular Collection, D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, EOE EYEWEAR, Eco, Fellepini, Fellepini x Sea2See, Ferragamo, Fleye, Giorgio Armani, Glas, Gucci, Hugo Boss, JFREY, JÄMTÖ, Lanvin, Lindberg, Longchamp, Max Mara, Miu Miu, Modo, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Oscar Eide, Paul Smith, Persol, Polo Prep, Polo Ralph Lauren, Prada, Ralph Lauren, Ray-Ban, Readers, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Vasuma, Versace, Victoria Beckham och Ørgreen.

Synsam lägger också vikt vid hållbarhet och erbjuder en ”Sustainable Choice”-kollektion. De har glasögon som passar vuxna, barn och ungdomar, och erbjuder även specialiserade glasögon som läsglasögon, läsglasögon med blåljusfilter och olika tillbehör som rengöringsspray, fodral, rengöringsduk och rengöringsservetter.

Kedjan framhäver fördelarna med att välja rätt glas, och detta förklaras i deras Glasguide. Synsam verkar ha en fysisk butik belägen på Dragarbrunnsgatan 42, 753 20 Uppsala, Sverige, där kunder kan få hjälp med sina synbehov.

Kundomdömen för Synsam

Kunderna har blandade upplevelser av optikbutiken. En kund uppskattade den trevliga optikern men kände sig pressad av en tjatig säljare som inte lyssnade och försökte sälja på ett oönskat abonnemang. En annan kund var nöjd med snabb och vänlig service när de fick hjälp med sina trasiga glasögon. Däremot upplevde en kund en äldre kvinna som utförde synundersökningen som otrevlig, men gav positiv feedback till andra anställda i butiken. En kund var nöjd med den bra och kunniga optikern, de acceptabla priserna och god service från en anställd vid namn Nathalie. En annan kund var besviken över försäljarnas försök att sälja ett dyrt abonnemang istället för att bara erbjuda solglasögon, vilket ledde till att kunden valde en annan optikbutik. Sammanfattningsvis verkar kundtjänsten variera, med både positiva och negativa omdömen om personalens bemötande och försäljningsmetoder.

Rediviva Optik – Optiker för glasögon, linser & synundersökning i Uppsala

Omdömen: 4.6 (22 omdömen)

Adress: Drottninggatan 4, 753 10 Uppsala, Sverige

Telefon: 018-10 33 11


Webbplats

Optiker i Uppsala bild på hemsidan.


Välkommen in till oss på Rediviva Optik, din lokala optiker i hjärtat av Uppsala City.

Med över 20 års erfarenhet är vi stolta över att kunna hjälpa invånare i Uppsala när det gäller att lösa synproblem och erbjuda ett stort utbud av bågar och kvalitetsoptik. Det är fortfarande roligt att gå till jobbet och vi kan säga att det har varit drygt 20 år av passion för god service och att vi bryr oss om våra kunder. Det vi levererar ska fungera så friktionsfritt som möjligt. Det ska vara lätt för dig som kund att komma tillbaka när du väl behöver eller bara komma in för

Kundomdömen för Rediviva Optik – Optiker för glasögon, linser & synundersökning i Uppsala

Kunderna är mycket nöjda med optikerns professionella och personliga bemötande. De uppskattar den grundliga och pedagogiska synundersökningen som genomförs utan brådska. Optikerns passion för sitt arbete och fokus på att hjälpa kunden framhävs, snarare än att prioritera betalning. Sortimentet av bågar får beröm för att sticka ut och det varma bemötandet har upprätthållits över flera år. Den positiva upplevelsen leder till starka rekommendationer, och optikern beskrivs som den bästa i stan. Kunden lämnar med större insikt om sitt synfel än från andra optiker och avser att återvända.

Synsam

Omdömen: 2.7 (30 omdömen)

Adress: Marknadsgatan 1, 754 60 Uppsala, Sverige

Telefon: 018-24 19 40


Webbplats

Optiker i Uppsala bild på hemsidan.


Synsam är en optikerkedja som erbjuder ett brett sortiment av glasögon och relaterade produkter.

På adressen Marknadsgatan 1, 754 60 Uppsala, finns en av Synsams butiker där kunder kan utforska deras utbud.

Synsam erbjuder ett abonnemangssystem för sina produkter, vilket inkluderar glasögon och kontaktlinser. Kunderna kan köpa produkter online och även prova glasögon virtuellt via deras hemsida.

De har en mångsidig samling glasögon i olika former som kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och wayfarer. Dessutom finns ett brett utbud av färger och mönster att välja mellan.

Synsam säljer glasögon från en rad kända varumärken, inklusive Ai Ai Kids, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, Eco, Fellepini, Ferragamo, Fleye, Giorgio Armani, Gucci, Hugo Boss, JFREY, Lanvin, Lindberg, Longchamp, Max Mara, Miu Miu, Modo, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Paul Smith, Persol, Polo Ralph Lauren, Prada, Ray-Ban, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Vasuma, Versace, Victoria Beckham och Ørgreen.

Dessutom har Synsam en ”Sustainable Choice” kollektion som fokuserar på hållbarhet. De erbjuder glasögon för vuxna, barn och ungdomar samt specialiserade produkter som läsglasögon, läsglasögon med blåljusfilter och olika tillbehör såsom rengöringsspray, fodral, rengöringsdukar och rengöringsservetter.

Synsam betonar vikten av högkvalitativa glas och deras ”Glasguiden” är ett verktyg som hjälper kunderna att förstå de olika fördelarna med rätt glas för deras behov.

Kundomdömen för Synsam

Kunderna har upplevt varierande service på Synsam, med flera negativa erfarenheter. En kund hade en bekräftad tid som inte fanns i bokningssystemet vid ankomst, och personalen erbjöd ingen lösning trots att kunden hade avbokat ett annat möte. En annan kund väntade förgäves på en remiss till ögonläkare och kunde inte nå butiken via telefon under tre timmar. Kundservicen på telefon var hjälpsam, men det fanns fortfarande oklarheter kring remissen. En tredje kund kände sig pressad att betala för en undersökning och fick inte den typ av linser de önskade, samtidigt som de kände sig nedvärderade när de ställde frågor. Även en incident där personalen ignorerade en växande kö för att skämta med en kund nämns. Trots de negativa omdömena finns det också en positiv upplevelse där en kund prisar butiken för fantastisk service, engagemang och vänligt bemötande. Sammanfattningsvis verkar kundupplevelsen på Synsam variera, med rapporter om dålig service och bristande uppmärksamhet i vissa fall, men även exempel på utmärkt kundservice.

Synoptik Uppsala Kungsgatan

Omdömen: 4.3 (27 omdömen)

Adress: Kungsgatan 43, 753 21 Uppsala, Sverige

Telefon: 018-12 61 61


Webbplats

Optiker i Uppsala bild på hemsidan.


Synoptik Uppsala Kungsgatan är en butik belägen på Kungsgatan 43, 753 21 Uppsala.

De erbjuder en mängd olika produkter och tjänster inom området för syn och glasögon. Butiken har ett sortiment som inkluderar glasögon för damer, herrar och barn. De erbjuder också olika typer av glasögon, såsom progressiva glasögon, läsglasögon och barnglasögon. För att göra det lättare för kunderna erbjuder Synoptik även glasögonabonnemang, inklusive ett speciellt abonnemang för barn, samt en trygghetsgaranti.

Kunderna kan välja mellan olika glastyper och priser, och butiken erbjuder även en försäkring och möjligheten till delbetalning. När det gäller underhåll av glasögonen finns det information om hur man bäst rengör sina glasögon.

Synoptik Uppsala Kungsgatan har även ett utbud av solglasögon och erbjuder en outlet-sektion med upp till 50% rabatt. De har solglasögon för män, kvinnor och barn, och de kan även erbjuda solglasögon i kundens styrka. Butiken hjälper kunderna att välja rätt solglasögon baserat på form och färg och erbjuder även färgade glas samt suncover och clip-on alternativ.

Butiken säljer produkter från flera välkända varumärken som Ray-Ban, Burberry, Monkeyglasses, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, Starck Biotech, Brooks Brothers, Tiffany & Co, Bvlgari, Dolce & Gabbana, Oakley, Versace, Prada, Armani Exchange, Armani Exchange, Burberry, Giorgio Armani, Oakley, Peak Performance och Hugo Boss.

Synoptik Uppsala Kungsgatan erbjuder även linser, men ytterligare information om detta finns inte i den tillhandahållna texten.

Kundomdömen för Synoptik Uppsala Kungsgatan

Kunderna är mycket nöjda med den service de fått hos optikern, där de särskilt uppskattar den hjälpsamma och trevliga personalen. De har haft positiva upplevelser med både Martin på Kungsgatan och Kristian under synundersökningar, där bemötandet varit utmärkt och atmosfären i butiken inbjudande. Med ett bra utbud av bågar och personal som visar intresse för sina kunder, rekommenderas stället starkt av de som lämnat omdömen. Kunderna betonar att de haft roliga och anpassade upplevelser under sina besök.

Synoptik Uppsala Kungsängsgatan

Omdömen: 4 (26 omdömen)

Adress: Kungsängsgatan 7 Gågatan, 753 22 Uppsala, Sverige

Telefon: 018-13 03 79


Webbplats

Optiker i Uppsala bild på hemsidan.


Synoptik Uppsala Kungsängsgatan är en butik belägen på Kungsängsgatan 7 Gågatan, 753 22 Uppsala.

De erbjuder ett brett sortiment av glasögon och solglasögon för damer, herrar och barn. Kunderna kan välja mellan olika kategorier och varumärken, inklusive populära märken som Ray-Ban, Burberry, Monkeyglasses, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, Starck Biotech, Brooks Brothers, Tiffany & Co, Bvlgari, Dolce & Gabbana, Oakley, Versace, Prada och Armani Exchange.

Förutom glasögon och solglasögon erbjuder Synoptik även olika typer av linser. De har också tjänster som glasögonabonnemang, inklusive ett särskilt abonnemang för barn, Synoptiks trygghetsgaranti, olika glastyper och priser, progressiva glasögon, läsglasögon, barnglasögon, försäkring och delbetalningsmöjligheter.

Butiken hjälper även kunderna att välja rätt solglasögon genom att erbjuda skyddande solglasögon i kundens styrka, solglasögon för barn, och information om hur man väljer rätt solglasögon baserat på form och färg. De har även ett utbud av färgade glas, Suncover och clip-on-lösningar samt olika former som pilot-, runda, cat eye- och fyrkantiga solglasögon.

Synoptik Uppsala Kungsängsgatan erbjuder även en outlet-sektion där kunder kan hitta produkter med upp till 50% rabatt. Kunden kan också lära sig hur man rengör sina glasögon på bästa sätt för att förlänga deras livslängd och säkerställa optimal syn.

Kundomdömen för Synoptik Uppsala Kungsängsgatan

Kundomdömena för Synoptik är övervägande positiva. Många kunder uppskattar den trevliga och kompetenta personalen som inte pressar på med onödiga produkter och är hjälpsamma i att hitta de rätta glasögonen. Kunderna är nöjda med den noggranna undersökningen och utmätningen, vilket resulterar i perfekt passande glasögon. Personalen på Kungsängsgatan får beröm för sitt tillmötesgående och vänliga bemötande, och en specifik anställd, Helika, nämns för sin snabba problemlösning. Det finns dock en negativ kommentar om en avbokning kvällen innan och en upplevelse av arrogant beteende hos en anställd i en annan Synoptik-butik. Sammantaget rekommenderas Synoptik varmt av flertalet kunder för dess service och personal.

Direkt Optik

Omdömen: 3.8 (10 omdömen)

Adress: Svartbäcksgatan 12, 753 20 Uppsala, Sverige

Telefon: 018-12 78 20


Webbplats

Optiker i Uppsala bild på hemsidan.


Direkt Optik erbjuder just nu två fantastiska rabatter: kunder kan antingen välja 3 för 1 eller få 40% rabatt på ett par kompletta glasögon.

Butiken har ett brett sortiment av glasögon inklusive glasögon för kvinnor, män och barn. Bland de populära varumärkena som finns tillgängliga är Ray-Ban, Ciircle, Vogue Eyewear och Hugo Boss.

Förutom försäljning av glasögon erbjuder Direkt Optik även olika tjänster såsom synundersökningar, glasögonförsäkringar, garantier och möjligheten att delbetala. Det finns även statligt bidrag tillgängligt för de som är berättigade. Butiken ger rådgivning om allt från glasögontrender och hur man väljer rätt glasögon till råd om blåfilterglasögon och nattglasögon.

Direkt Optik har även kampanjer som ”3 för 1” och ”Kids Deal”, ett erbjudande för barn. För de som är intresserade av solglasögon finns ett sortiment att utforska. Kunder kan hitta butiken på Svartbäcksgatan 12, 753 20 Uppsala, Sverige, och boka en tid för att ta del av tjänster och erbjudanden.

Kundomdömen för Direkt Optik

Kundomdömena omfattar en blandad upplevelse av en optikbutik. En kund uttrycker missnöje över att inte ha informerats om behovet av separat försäkring samt klagar på låg kvalitet på glasen som lätt repas och försämrar synen över tid. De noterar dock att personalen var omtänksamma efter att ha insett misstaget med försäkringsinformationen. Andra kunder ger positiva omdömen, med beröm för trevligt bemötande, prisvärda produkter, utmärkt service och snabb och personlig hjälp. Däremot beskriver en kund en mycket negativ upplevelse i Uppsala-butiken där personalen var otrevlig och ovillig att hjälpa, till den grad att broschyrer kastades mot kunden och kundtjänst måste ingripa utan framgång. Bemötandet beskrivs som respektlöst och katastrofalt. Överlag verkar kundupplevelserna variera stort, från fantastisk service till extremt dåligt bemötande.

Gertz Optik

Omdömen: 4.8 (16 omdömen)

Adress: Dragarbrunnsgatan 39, 753 20 Uppsala, Sverige

Telefon: 018-13 17 60


Webbplats

Gertz Optik är beläget på Dragarbrunnsgatan 39 i Uppsala, Sverige.

Det är en optikerbutik som erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster relaterade till syn och ögonhälsa. Kunder kan hitta ett urval av glasögon, kontaktlinser och tillbehör från olika märken. Gertz Optik fokuserar också på hållbara produkter och erbjuder specialkampanjer och erbjudanden till sina kunder.

Butiken har även tjänster som ögonundersökningar och anpassning av glasögon och linser. För de som är intresserade av att besöka Gertz Optik, finns det möjlighet att boka tid för en synundersökning eller andra tjänster som de erbjuder.

Gertz Optik verkar vara engagerad i att tillhandahålla produkter och tjänster som möter kundernas behov samtidigt som man håller sig uppdaterad med de senaste trenderna och innovationerna inom ögonvård. Dessutom har de ett showroom där kunder kan utforska och prova deras produktsortiment.

Viktig information är att deras webbshop snart kommer att upphöra, men kunder kan fortfarande besöka butiken i Uppsala för att ta del av deras tjänster och produkter. För ytterligare information eller för att kontakta Gertz Optik kan intresserade kunder besöka deras butik eller kontakta dem via de tillgängliga kontaktvägarna.

Kundomdömen för Gertz Optik

Kunderna uppskattar överlag den ärlighet och professionalitet som optikern hos Gertz visade, och en kund uttrycker förtroende för företaget efter att ha blivit rekommenderad enklare läsglasögon istället för dyra linser eller glasögon. Personalen beskrivs som kunnig och trevlig, och butiken erbjuder unika bågar som inte finns någon annanstans. En kund är dock missnöjd med felaktig information på hemsidan angående öppettider på en lördag, vilket ledde till besvär. En annan kund berömmer den utmärkta servicen efter att ha fått sina sneda och trasiga Ray-Bans solglasögon lagade. Slutligen framhävs optikernas kunskap och erfarenhet när det kommer till att hjälpa kunder att hitta passande bågar.

Synoptik

Omdömen: 4.3 (36 omdömen)

Adress: Stångjärnsgatan 10, 753 23 Uppsala, Sverige

Telefon: 018-888 80 40


Webbplats

Optiker i Uppsala bild på hemsidan.


Synoptik är en optikerkedja som erbjuder ett brett utbud av glasögon och solglasögon, samt kontaktlinser, för damer, herrar och barn.

De har en butik belägen på Stångjärnsgatan 10, 753 23 Uppsala, där kunder kan utforska deras sortiment och få professionell hjälp med synundersökningar och val av rätt glasögon eller linser.

Kunder kan välja bland olika kategorier av glasögon, som inkluderar progressiva glasögon, läsglasögon och barnglasögon. Synoptik erbjuder även glasögonabonnemang, inklusive ett specifikt för barn, samt en trygghetsgaranti. De har olika glastyper och priser att välja mellan, och kunder kan även teckna en försäkring eller välja delbetalning för sina glasögon.

För de som är intresserade av mode erbjuder Synoptik ett urval av glasögon och solglasögon från välkända varumärken som Ray-Ban, Burberry, Monkeyglasses, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, Starck Biotech, Brooks Brothers, Tiffany & Co, Bvlgari, Dolce & Gabbana, Oakley, Versace, Prada och Armani Exchange.

När det gäller solglasögon, har Synoptik ett sortiment som inkluderar olika former och färger, som pilotsolglasögon, runda solglasögon, cat eye solglasögon och fyrkantiga solglasögon. De erbjuder även solglasögon som ger skydd och solglasögon med styrka. För barn finns det specialdesignade solglasögon som passar deras behov och storlekar.

Butiken i Uppsala kan även hjälpa kunder att välja rätt solglasögon och erbjuda lösningar som Suncover och clip-on för de som redan har glasögon. De ger också råd om hur man bäst rengör sina glasögon för att hålla dem i toppskick.

Sammanfattningsvis erbjuder Synoptik i Uppsala en omfattande service för alla som behöver hjälp med sin syn, med ett stort urval av glasögon, solglasögon och kontaktlinser från flera kända varumärken.

Kundomdömen för Synoptik

Kunderna upplever generellt ett fantastiskt bemötande och en bra upplevelse hos butiken, med vänlig och kunnig personal som visar god förståelse för kundernas önskemål. Familjer, inklusive både barn och vuxna, är nöjda med servicen. En kund hade dock en negativ upplevelse då det tog en vecka att anpassa sig till nya glasögon, vilket berodde på ett misstag där glasen satts i felaktigt. Detta var ett ovanligt problem för en långtidsanvändare av glasögon. Trots detta är omdömena överlag positiva, med kunder som är mycket nöjda med sina nya glasögon och upplever att de får bra service och produkter som passar deras behov.

FAQ om Optiker i Uppsala

 • Vad gör en optiker?
  En optiker utför synundersökningar, föreskriver och säljer glasögon och kontaktlinser, och ger råd om ögonhälsa.
 • Behöver jag boka tid hos en optiker i Uppsala?
  Ja, det är vanligtvis bäst att boka en tid för att säkerställa att optikern har tillgänglighet för en undersökning.
 • Kan jag få synundersökning för körkort hos optiker i Uppsala?
  Ja, många optiker erbjuder synundersökningar som uppfyller Transportstyrelsens krav för körkort.
 • Är synundersökningar kostnadsfria hos optiker i Uppsala?
  Nej, oftast tillkommer en avgift för synundersökningar, men vissa butiker erbjuder kampanjer där undersökningen kan vara kostnadsfri vid köp av glasögon eller linser.
 • Kan jag få hjälp med att välja rätt glasögon hos optikern?
  Ja, optikern hjälper dig att välja bågar och linser som passar dina behov och ansiktsform.
 • Finns det optiker i Uppsala som erbjuder ögonhälsoundersökningar?
  Ja, flera optiker erbjuder även mer omfattande ögonhälsoundersökningar utöver den vanliga synundersökningen.
 • Kan jag prova kontaktlinser hos optiker i Uppsala?
  Ja, de flesta optiker erbjuder möjligheten att prova kontaktlinser och få en anpassning utifrån dina ögon.
 • Har optiker i Uppsala glasögon i olika prisklasser?
  Ja, det finns ett brett utbud av glasögon i olika prisklasser och designer för att passa olika budgetar och stilar.
 • Är det möjligt att köpa solglasögon med styrka hos optiker i Uppsala?
  Ja, många optiker erbjuder solglasögon som kan förses med styrka efter dina synkrav.
 • Vad ska jag göra om jag har en akut ögonåkomma?
  Vid akuta ögonproblem bör du kontakta en ögonläkare eller söka vård på en ögonakut. En optiker kan ge råd men är inte utrustad för akut medicinsk behandling.

Fakta om Optiker i Uppsala

 1. Optiker i Uppsala är yrkespersoner som är specialiserade på ögonhälsa och korrigering av synfel genom glasögon och kontaktlinser.
 2. Det finns flera optikbutiker och optikerkedjor i Uppsala, inklusive stora kedjor som Specsavers, Synoptik och Synsam, samt lokalt ägda optikerbutiker.
 3. Många optiker i Uppsala erbjuder även tjänster som synundersökningar, rådgivning kring ögonhälsa, och anpassning av glasögon och kontaktlinser.
 4. Vissa optikerbutiker kan även erbjuda mer avancerade tjänster som screening för ögonsjukdomar och samarbete med ögonläkare för remisser vid behov.
 5. Optikerutbildningen i Sverige är en treårig högskoleutbildning och många optiker i Uppsala har genomgått sin utbildning antingen lokalt vid Uppsala universitet eller på andra orter i Sverige.
 6. För att boka tid hos en optiker i Uppsala kan man vanligtvis göra det antingen online via butikens webbplats eller genom att ringa direkt till butiken.
 7. Priserna för tjänster och produkter kan variera mellan olika optiker i Uppsala, och det kan vara fördelaktigt att jämföra alternativ innan man bokar en tid.
 8. Många optiker i Uppsala är anslutna till Försäkringskassan och kan erbjuda subventionerade priser för barn och ungdomar under en viss ålder.
 9. Det är viktigt att regelbundet besöka en optiker för att upprätthålla god ögonhälsa och uppdatera sina synhjälpmedel vid behov.
 10. Optiker i Uppsala är ofta välutrustade med modern teknik för att noggrant kunna mäta synskärpa och diagnostisera olika synfel.