Optiker i Västerås

Västerås, en stad känd för sin innovation och skönhet, är också hem till ett brett utbud av optikertjänster. Optiker är de specialister som hjälper människor att se världen klarare genom att erbjuda synundersökningar, glasögon, kontaktlinser och andra synrelaterade tjänster. I Västerås finns det en mängd olika optikerbutiker och kliniker som erbjuder allt från de senaste trenderna inom bågdesign till avancerad ögonhälsoteknik. I denna artikel utforskar vi de olika aspekterna av att besöka en optiker i Västerås och vad man kan förvänta sig av den optiska servicen i denna livliga stad. Liknande artikel Optiker i Södertälje.

Varför Välja en Lokal Optiker i Västerås

Att välja en lokal optiker i Västerås kommer med flera fördelar. För det första är det bekvämt att ha nära tillgång till professionell ögonvård. Lokala optiker har en god kännedom om regionens behov och kan erbjuda personlig service som är anpassad efter varje kunds unika situation. Dessutom bidrar man genom att välja lokala tjänster till den lokala ekonomin och stöttar småföretagare. En lokal optiker kan också vara snabbare med att hantera eventuella ärenden eller reparationer, då de inte är beroende av externa leverantörer.

Synundersökningar och Ögonhälsa

En viktig del av en optikers arbete är att utföra synundersökningar. I Västerås kan man hitta optiker som använder modern utrustning för att noggrant mäta synskärpa och upptäcka eventuella synfel. Utöver själva synskärpan kontrollerar optikern också ögonhälsan och kan upptäcka tecken på ögonsjukdomar som glaukom och grå starr. Regelbundna besök hos optikern är viktiga för att bibehålla god ögonhälsa och för att eventuella problem ska kunna upptäckas i tid.

Det Senaste Inom Glasögon och Kontaktlinser

I Västerås kan man förvänta sig att hitta de senaste trenderna och innovationerna inom glasögon och kontaktlinser. Optiker här håller sig uppdaterade med de senaste materialen och teknologierna för att kunna erbjuda sina kunder bästa möjliga synkorrigering och komfort. Från tunna och lätta linser till flexibla och hållbara bågar, det finns något för alla smaker och behov. Dessutom finns det ett stort utbud av kontaktlinser, inklusive dagliga, månatliga och specialdesignade linser för olika synfel.

Personlig Rådgivning och Stilval

Att välja rätt glasögon är inte bara en fråga om synkorrigering; det är också en stilfråga. Optiker i Västerås är kunniga inom både ögonhälsa och de senaste modetrenderna. De kan ge personlig rådgivning för att hjälpa kunderna att hitta bågar som passar deras ansiktsform, stil och livsstil. Detta innebär att kunderna inte bara ser bättre utan också känner sig mer självsäkra i sina nya glasögon.

Barn och Ungdomars Synvård

Barn och ungdomar har speciella behov när det gäller synvård, och optiker i Västerås är väl förberedda för att hantera dessa. Skärmtid och studier kan påverka barns syn, och det är därför viktigt att hålla koll på deras ögonhälsa. Optikerna erbjuder synundersökningar som är anpassade för barn och har ett urval av barnvänliga glasögon som är både roliga och funktionella. Att se till att barnens syn är i toppskick är avgörande för deras lärande och utveckling.

Avancerad Teknologi och Specialtjänster

Optiker i Västerås investerar ofta i den senaste teknologin för att förbättra kvaliteten på de tjänster de erbjuder. Detta inkluderar avancerade maskiner för ögonundersökningar, digitala verktyg för att anpassa glasögon och specialiserade tjänster som behandlingar för torra ögon. Vissa optiker erbjuder också laserögonoperationer i samarbete med ögonläkare, vilket ger kunderna tillgång till en komplett lösning för deras synbehov. Läs mer om Optiker i Gävle här.


Optiker Smarteyes Västerås

Omdömen: 4.1 (30 omdömen)

Adress: Vasagatan 20A, 722 15 Västerås, Sverige

Telefon: 021-372 02 00


Webbplats

Optiker i Västerås bild på hemsidan.


Optiker Smarteyes i Västerås ligger på Vasagatan 20A, 722 15 Västerås, Sverige.

De erbjuder ett brett utbud av tjänster och produkter för synvård, inklusive synundersökningar, glasögon för damer, herrar och barn, sportglasögon, läsglasögon, terminalglasögon samt olika glas och tillval. De håller sig även uppdaterade med de senaste trenderna och inspirationen inom glasögon.

För soliga dagar erbjuder de solglasögon, inklusive de senaste trenderna för 2023, råd för hur man väljer rätt solglasögon, ett brett utbud av solglasögon och polariserande solglasögon.

Smarteyes hanterar även kontaktlinser och erbjuder prenumerationer på linser, skötselråd, endagslinser, månadslinser och progressiva linser.

De erbjuder möjligheten att boka synundersökningar, inklusive ögonhälsokontroller och syntest för körkort. Dessutom tillhandahåller de information om priser och service, inklusive aktuella erbjudanden, prenumeration på glasögon, glasögonpriser, trygghetspaket, delbetalning, garanti för glasögon, skötselråd och företagsavtal.

På Smarteyes kan man även lära sig mer om ögonhälsa, information för kontaktlinsbärare, ögonsjukdomar och synfel.

För företagskunder finns det möjlighet att teckna företagsavtal och använda rekvisition för att boka synundersökningar.

Smarteyes delar med sig av information om att jobba hos dem, vanliga frågor och svar, hur man kontaktar dem, deras integritetspolicy, deras hållbarhetsarbete och pressinformation.

För att hitta den närmaste butiken eller hantera ditt konto kan du använda funktionerna ”Hitta butik” och ”Mitt Smarteyes”.


Kundomdömen för Optiker Smarteyes Västerås

Kundomdömena för Smarteyes är blandade. En kund var missnöjd med en otrevlig upplevelse där en anställd svarade kaxigt på en fråga om gratis synundersökning för barn och rekommenderar inte Smarteyes. Andra kunder uttrycker dock stor tillfredsställelse med företaget, nämner att de är mycket nöjda med de produkter och tjänster de fått efter att ha bytt från en annan kedja, och berömmer den trevliga och professionella personalen. De framhäver också att de uppskattar den höga servicenivån, kompetensen och det vänliga bemötandet, samt att de är nöjda med kvaliteten och priset på produkterna.


Specsavers Västerås

Omdömen: 3.7 (28 omdömen)

Adress: Stora Gatan 20, 722 12 Västerås, Sverige

Telefon: 021-15 10 20


Webbplats

Optiker i Västerås bild på hemsidan.


Specsavers Västerås är en optikbutik belägen på Stora Gatan 20, 722 12 Västerås i Sverige.

I butiken kan kunder boka tid för olika tjänster som synundersökning för glasögon och kontaktlinser. De erbjuder ett brett sortiment av glasögon, inklusive solglasögon och designerbågar från märken som Valerie, DAY Birger et Mikkelsen, Levi’s, Marc Jacobs, HUGO och Tommy Hilfiger.

Specsavers tillhandahåller även guider och information om olika typer av glas, ytbehandlingar och priser på glas. De ger inspiration och information om de senaste trenderna inom bågar och erbjuder möjligheten att dela upp betalningen för köp.

För kontaktlinsanvändare finns det information om kontaktlinser, olika sorters linsabonnemang, och instruktioner för användning av kontaktlinser. Kunden kan även beställa kontaktlinser online.

Specsavers Västerås tar hand om ögonhälsan genom att förbereda kunder inför deras besök hos optikern och genom att erbjuda omfattande synundersökningar. De hjälper också till med att förstå glasögonrecept och informerar om hur synen påverkas genom livet, inklusive effekterna av digitala skärmar och behovet av läsglasögon. Dessutom tillhandahåller de information om syn och bilkörning.

Kunder kan hantera sina beställningar, uppgifter och betalningsmetoder genom ett konto på Specsavers webbplats. De kan även upprepa beställningar av kontaktlinser och ha en lista över favoritprodukter.


Kundomdömen för Specsavers Västerås

Kundomdömena omfattar både positiva och negativa upplevelser. En kund berömmer den utmärkta servicen och att de fick sina trasiga glasögon lagade kostnadsfritt, och uttrycker sin avsikt att återvända. En annan kund fick fel bågar på grund av en stressad expedit och upplevde dålig service från en annan anställd. En tredje kund lovordar en anställd vid namn Anna för hennes hjälp och tydliga förklaringar vid köp av två par glasögon på en 2 för 1-erbjudande. En annan kund är mycket nöjd med priset och valet av glasögon, men nämner en liten fördröjning i att hitta glasögonen i butiken. Slutligen upplevde en kund frustration över inkonsekvent information gällande bokning av synundersökning, vilket ledde till att de inte kunde genomföra den planerade undersökningen. Sammantaget är omdömena blandade med både höjdpunkter av god service och kritik för organisation och kundbemötande.


Levins Optik AB

Omdömen: 4.6 (21 omdömen)

Adress: Torggatan 2, 722 15 Västerås, Sverige

Telefon: 021-14 44 45


Webbplats

Optiker i Västerås bild på hemsidan.


Levins Optik AB, belägen på Torggatan 2 i Västerås, Sverige, är en optikerbutik som har drivits av familjen Levin sedan år 1934.

Nuvarande ägare är Gustav och Linn Levin som tillsammans med sitt team strävar efter att ge kunder en känsla av trygghet genom tradition och noggrannhet.

Butiken erbjuder ett brett utbud av tjänster inklusive försäljning av glasögon, linser och solglasögon. De har även en egen verkstad där de kan utföra reparationer och justeringar av glasögon. Levins Optik betonar vikten av en grundlig synundersökning som tar mellan 30 till 40 minuter där de lyssnar på kundens behov och genomför en detaljerad kontroll för att säkerställa både god syn och att utesluta ögonsjukdomar.

Butiken har öppet måndag till fredag mellan klockan 09.00 och 18.00, men det kan förekomma avvikande öppettider. För att boka en synundersökning eller beställa linser kan kunder kontakta butiken via telefon på nummer 021-14 44 45.

Levins Optik lägger stor vikt vid personlig service och kundvård, och de inbjuder kunder att uppleva skillnaden som deras engagemang och erfarenhet kan göra för deras syn och komfort.


Kundomdömen för Levins Optik AB

Kunderna är väldigt nöjda med Levins Optik och berömmer framförallt den snabba och proffsiga servicen. Personalen beskrivs som extremt kunnig och uppmärksam på kundens behov, oavsett om det gäller nya glas till solglasögon eller specialanpassade glasögon för ovanliga synnedsättningar. Den långa erfarenheten och familjära känslan hos optikern uppskattas, liksom den grundliga synundersökningen och det breda sortimentet av bågar. Kunderna, som inkluderar långtida och återkommande besökare, känner sig trygga och väl omhändertagna och rekommenderar varmt Levins Optik.


Direkt Optik

Omdömen: 4.3 (25 omdömen)

Adress: Hantverkargatan 2, 722 12 Västerås, Sverige

Telefon: 021-41 05 40


Webbplats

Optiker i Västerås bild på hemsidan.


Direkt Optik är en optikerbutik som erbjuder olika rabatter på glasögon.

Just nu kan kunder välja mellan två olika erbjudanden: antingen ”3 för 1” eller 40% rabatt på ett par kompletta glasögon. Butiken har ett brett sortiment av glasögon för kvinnor, män och barn, inklusive populära varumärken som Ray-Ban, Ciircle, Vogue Eyewear och Hugo Boss.

Utöver försäljning av glasögon erbjuder Direkt Optik olika tjänster såsom synundersökningar, glasögonförsäkring, garanti och möjligheten att delbetala. De har också rådgivningstjänster där de ger råd om glasögontrender, hur man väljer rätt glasögon, och information om blåfilterglasögon och nattglasögon. För att underlätta för sina kunder, erbjuder de även statligt bidrag.

Direkt Optik har dessutom kampanjer som ”3 för 1” och en ”Kids Deal” som är ett erbjudande för barn. För de som är intresserade av solglasögon finns det också ett sortiment att välja från.

Butiken ligger på Hantverkargatan 2, 722 12 Västerås, Sverige, och för de som vill besöka kan de boka en tid via Direkt Optiks hemsida.


Kundomdömen för Direkt Optik

Kunderna uppskattar överlag servicen hos Direkt Optik, där personalen beskrivs som kunnig, trevlig och professionell. Många är nöjda med erbjudandet där man får tre par glasögon för priset av ett, och upplever att personalen tar väl hand om sina kunder, inklusive att erbjuda kaffe medan man väntar. Butiken i Västerås får beröm för sitt kundbemötande och de fräscha lokalerna. En kund är dock missnöjd efter en lång väntetid och glasögon som inte levde upp till förväntningarna. Trots detta betonar flera recensenter att de känner sig trygga med att vända sig till Direkt Optik för ögonrelaterade ärenden, och uppskattar den familjära atmosfären och den omgående hjälpen, särskilt när det gäller barn.


Optiker Rynger AB

Omdömen: 4.2 (10 omdömen)

Adress: Stora Gatan 33, 722 12 Västerås, Sverige

Telefon: 021-13 69 00


Webbplats

Optiker i Västerås bild på hemsidan.


Jag beklagar, men det verkar som att informationen du har skickat inte är relevant för Optiker Rynger AB.

Texten du har gett är en beskrivning av hur en webbplats använder cookies och hanterar användarinformation, vilket är standard för många webbplatser idag. Det ger inte någon specifik information om Optiker Rynger AB eller dess tjänster på adressen Stora Gatan 33, 722 12 Västerås, Sverige.

Om du behöver information om Optiker Rynger AB, skulle jag rekommendera att besöka deras officiella webbplats eller kontakta dem direkt för att få mer detaljerad och relevant information om deras optikertjänster, öppettider, erbjudanden och annan relevant information om deras verksamhet.


Kundomdömen för Optiker Rynger AB

Kunderna verkar överlag vara mycket nöjda med Pernilla och hennes team på Optik Rynger, särskilt när det gäller deras service och förmåga att hitta anpassade lösningar för specifika behov. Pernilla får beröm för sin kunskap och förmåga att hitta rätt linsalternativ även för komplicerade synfel. Hon har även visat sig vara snabb och effektiv vid reparationer av glasögon. Dessutom uppskattas butikens utbud av högkvalitativa solglasögon. Dock finns det en kund som upplevde problem med långa väntetider på provlinser och bristande uppföljning, vilket ledde till att denne kund bytte optiker. Trots detta enstaka negativa omdöme, rekommenderar de flesta kunder varmt Pernilla och Optik Rynger för deras utmärkta service och expertis.


Synoptik

Omdömen: 4.4 (11 omdömen)

Adress: Smedjegatan 15, 722 13 Västerås, Sverige

Telefon: 021-13 33 17


Webbplats

Optiker i Västerås bild på hemsidan.


Synoptik är en optikerkedja som finns på adressen Smedjegatan 15 i Västerås, Sverige.

De erbjuder ett brett sortiment av glasögon för damer, herrar och barn, inklusive progressiva glasögon, läsglasögon och barnglasögon. Synoptik har även ett glasögonabonnemang och en trygghetsgaranti samt möjligheter till försäkring och delbetalning av glasögon.

För kunder som är intresserade av mode, har Synoptik ett urval av glasögon från välkända varumärken som Ray-Ban, Burberry, Monkeyglasses, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, Starck Biotech och Brooks Brothers. Dessutom finns det ett utbud av lyxmärken som Bvlgari, Dolce & Gabbana, Oakley, Versace och Prada.

Utöver vanliga glasögon erbjuder Synoptik även solglasögon för herrar, damer och barn. De säljer solglasögon som ger skydd mot solens strålar och som finns tillgängliga med styrka. Butiken har olika stilar av solglasögon, som pilotsolglasögon, runda solglasögon, cat eye solglasögon och fyrkantiga solglasögon. De har även solglasögon från populära varumärken som Armani Exchange, Burberry, Giorgio Armani, Oakley, Peak Performance och Hugo Boss.

För de som använder kontaktlinser har Synoptik också ett utbud av linser. De erbjuder olika typer av linser och tillbehör för att passa kundens behov.


Kundomdömen för Synoptik

Kunderna är mycket nöjda med den trevliga och kunniga personalen samt den utmärkta servicen. De uppskattar det stora utbudet av glasögon och den snabba leveransen. Återkommande besök bekräftar den konsekvent höga servicenivån och det vänliga bemötandet. En kund uttrycker sin uppskattning med ett informellt uttryck som betonar sin positiva upplevelse.


Synsam

Omdömen: 3.1 (9 omdömen)

Adress: Kvarteret Igor, Vasagatan 25, 722 15 Västerås, Sverige

Telefon: 021-41 83 40


Webbplats

Optiker i Västerås bild på hemsidan.


Synsam är en optikerkedja som erbjuder ett brett sortiment av glasögon, inklusive olika abonnemang och möjligheter att köpa och prova glasögon online.

De erbjuder ett urval av former såsom kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och Wayfarer. Deras färg- och mönsterurval kan också provas online.

Synsam har ett stort utbud av varumärken, bland annat Ai Ai Kids, Ai Young, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, Circular Collection, D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, EOE EYEWEAR, Eco, Fellepini, Fellepini x Sea2See, Ferragamo, Fleye, Giorgio Armani, Glas, Gucci, Hugo Boss, JFREY, JÄMTÖ, Lanvin, Lindberg, Longchamp, Max Mara, Miu Miu, Modo, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Oscar Eide, Paul Smith, Persol, Polo Prep, Polo Ralph Lauren, Prada, Ralph Lauren, Ray-Ban, Readers, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Vasuma, Versace, Victoria Beckham och Ørgreen.

De lyfter fram sin ”Sustainable Choice” kollektion, vilket indikerar ett fokus på hållbarhet. Glasögonen är anpassade för vuxna, barn och ungdomar och inkluderar läsglasögon, läsglasögon med blåljusfilter samt tillbehör som rengöringsspray, fodral, rengöringsduk och rengöringsservetter.

Synsam betonar vikten av att välja rätt glas och beskriver fördelarna med detta i deras Glasguiden. Detaljer om vad som gör glasen bättre eller vilka fördelar de erbjuder nämns inte i den tillhandahållna texten.

Observera att informationen här är begränsad till den tillhandahållna texten och kan vara en del av en större sida eller sammanhang. För mer detaljerad information, besök Synsams officiella webbplats eller kontakta butiken direkt på adressen Kvarteret Igor, Vasagatan 25, 722 15 Västerås, Sverige.


Kundomdömen för Synsam

Kundomdömena för Synsam varierar från extremt negativa till positiva. Vissa kunder är missnöjda med synundersökningarna, där en kund klagar på att en synundersökning direkt efter ögondroppar resulterade i ett felaktigt recept. En annan kund upplevde otrevligt bemötande från en anställd och valde att lämna butiken, medan en tredje kund fick fel styrka på sina glasögon och kunde inte få pengarna tillbaka. En kund med gråstarr fick också problem och menar att hen spenderade pengar i onödan på glasögon som inte kunde användas utan att orsaka huvudvärk och fick ingen remiss till ögonläkare. Å andra sidan finns det en mycket nöjd kund som berömmer butiken för snabb service trots hög kundtillströmning och ger sina varmaste rekommendationer. Sammantaget visar omdömena på en blandad upplevelse hos Synsam med både positiva och negativa aspekter.


Synsam

Omdömen: 3.9 (16 omdömen)

Adress: Hantverkargatan 11, 722 12 Västerås, Sverige

Telefon: 021-12 06 40


Webbplats

Optiker i Västerås bild på hemsidan.


Synsam är en optikerkedja som erbjuder ett brett sortiment av glasögon, solglasögon och kontaktlinser, samt tillbehör såsom rengöringsspray, fodral och rengöringsdukar.

De har en fysisk butik belägen på Hantverkargatan 11 i Västerås, Sverige. På Synsam kan kunderna välja mellan många olika former av bågar, inklusive kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och Wayfarer-stilar. De erbjuder även en mängd färger och mönster, samt möjligheten att prova glasögonen online.

Synsam har ett stort urval av varumärken, inklusive Ai Ai Kids, Ai Young, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, och många fler. De har även en ”Sustainable Choice” kollektion för kunder som är intresserade av hållbara alternativ.

Butiken tillgodoser behov för vuxna, barn och ungdomar och erbjuder olika typer av glasögon såsom läsglasögon och läsglasögon med blåljusfilter. Synsam lyfter fram vikten av att välja rätt glas, och de förklarar i sin Glasguide de avgörande skillnaderna som rätt glas kan göra för en användares synupplevelse.

Även om din varukorg är tom och summan är 0 kr, verkar det som att Synsam erbjuder en enkel och användarvänlig shoppingupplevelse, både online och i fysiska butiker. Kunden har möjlighet att köpa produkter online, prova dem online och även välja mellan olika abonnemang för sina synbehov.


Kundomdömen för Synsam

Kundomdömena för synsambutiken är blandade. Vissa kunder uppskattar det utmärkta bemötandet och professionell hjälp, speciellt från personalen som Robert, och beskriver personalen som trevlig och hjälpsam. Däremot uttrycker andra kunder stor besvikelse över servicen, med klagomål som inkluderar kommunikationsmissar där meddelanden skickats till fel mobilnummer, felaktiga styrkor på glasögon som tillhandahålls och långa väntetider på produkter som linser. Det finns också rapporter om att kunden felaktigt skylls för butikens misstag. Sammanfattningsvis är recensionerna delade med både positiva och negativa upplevelser.


Optiker Synoptik Västerås Stora Gatan

Omdömen: 4.5 (37 omdömen)

Adress: Stora Gatan 34, 722 12 Västerås, Sverige

Telefon: 021-14 46 05


Webbplats

Optiker i Västerås bild på hemsidan.


Optiker Synoptik Västerås Stora Gatan är en butik belägen på Stora Gatan 34 i Västerås, Sverige.

De erbjuder en mängd olika produkter och tjänster relaterade till synvård, inklusive ett brett utbud av glasögon för damer, herrar och barn. Kunderna kan välja mellan olika kategorier av glasögon, såsom progressiva glasögon, läsglasögon och barnglasögon. Synoptik tillhandahåller även glasögonabonnemang och ett abonnemang speciellt för barn, samt en trygghetsgaranti.

För de som är intresserade av glasögonens glastyper och priser, erbjuder Synoptik information och rådgivning. De har också en försäkring och delbetalningsmöjligheter för sina kunder. För att hålla glasögonen rena finns det tips och produkter för rengöring. Dessutom presenterar butiken det senaste inom glasögonmode och har ett sortiment av populära varumärken som Ray-Ban, Burberry, Monkeyglasses, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, Starck Biotech, Brooks Brothers, Tiffany & Co, Bvlgari, Dolce & Gabbana, Oakley och Versace.

När det kommer till solglasögon, erbjuder Synoptik ett stort urval för herr, dam och barn, inklusive solglasögon som skyddar mot solens strålar och solglasögon som kan fås med styrka. De hjälper kunder att välja rätt solglasögon baserat på form och färg, och har även ett urval av pilotsolglasögon, runda solglasögon, cat eye solglasögon och fyrkantiga solglasögon. Synoptik säljer även solglasögon från kända varumärken som Armani Exchange, Burberry, Giorgio Armani, Oakley, Peak Performance och Hugo Boss.

Utöver glasögon och solglasögon erbjuder Synoptik även kontaktlinser och andra relaterade produkter och tjänster. De har ett engagemang för att tillhandahålla kvalitativ synvård och hjälpa sina kunder att hitta de bästa lösningarna för deras synbehov.


Kundomdömen för Optiker Synoptik Västerås Stora Gatan

Kunderna är mycket nöjda med Synoptik på Stora Gatan 34 i Västerås, som flera beskriver som den bästa optikern i staden. Personalen upplevs som genuint trevliga, kunniga och professionella. Specifikt nämns Kerstin för sitt engagemang och expertis. Kunden uppskattar den snabba och professionella servicen, det tålmodiga och engagerade bemötandet, samt den kontinuerliga informationen under undersökningen. Den trevliga atmosfären och tillgängligheten hos personalen framhävs också. Sammanfattningsvis rekommenderar kunderna varmt denna optiker för dess utmärkta kundservice och kompetens.


Elegant Optik

Omdömen: 4.7 (74 omdömen)

Adress: Stora Gatan 39, 722 12 Västerås, Sverige

Telefon: 021-441 21 77


Webbplats


Elegant Optik är en optikerbutik belägen på Stora Gatan 39 i Västerås, Sverige.

De erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster relaterade till ögonvård, inklusive ett urval av bågar, glas, solglasögon och kontaktlinser. För de som behöver synundersökningar erbjuder Elegant Optik flera typer av undersökningar, såsom vanlig synundersökning, ögonhälsoundersökning, körkortsintyg och kontaktlinsundersökning.

När det gäller glas erbjuder de olika typer som enkelslipade glas, progressiva glas, bifokala glas och arbetsglasögon. Dessa produkter är avsedda att uppfylla olika synbehov och livsstilar.

För att komma i kontakt med Elegant Optik för mer information eller för att boka en tid, kan man antagligen besöka deras butik på den angivna adressen eller använda de kontaktuppgifter som finns på deras hemsida. Informationen i texten tyder på att de har en meny och en kontakt-sida, vilket är användbart för kunder som söker specifik information eller vill interagera direkt med butiken.


Kundomdömen för Elegant Optik

Kunderna är mycket nöjda med optikern i Västerås och beskriver den som den bästa i staden. De uppskattar den snabba servicen, där det bara tog 20 minuter att få nya glasögon inklusive syntest, val av bågar och justering. Priserna anses vara bättre än konkurrenternas. Personalen beskrivs som trevlig och professionell, och kunderna rekommenderar optikern varmt. De är även imponerade av den moderna utrustningen och den välsorterade butiken, samt uppskattar hjälpen med att välja ut solglasögon.

FAQ om Optiker i Västerås

 • Vad gör en optiker?
  En optiker utför synundersökningar, föreskriver och tillpassar glasögon och kontaktlinser, samt ger råd om ögonhälsa och synvård.
 • Hur bokar jag tid hos en optiker i Västerås?
  Du kan boka tid antingen genom att ringa optikbutiken direkt, besöka deras hemsida för onlinebokning eller gå till butiken personligen.
 • Behöver jag en remiss för att besöka en optiker?
  Nej, du behöver vanligtvis ingen remiss för att besöka en optiker för en standard synundersökning.
 • Vad kostar en synundersökning hos en optiker i Västerås?
  Kostnaden för en synundersökning kan variera mellan olika optiker. Det är bäst att kontakta optikbutiken direkt för aktuella priser.
 • Kan jag få hjälp med att välja glasögon hos optikern?
  Ja, optiker erbjuder ofta hjälp med att välja ut glasögonbågar och linser som passar just din stil och synbehov.
 • Finns det optiker i Västerås som erbjuder synundersökning för körkort?
  Ja, flera optiker i Västerås erbjuder synundersökningar som uppfyller Transportstyrelsens krav för körkort.
 • Är det möjligt att prova kontaktlinser hos optiker i Västerås?
  Ja, de flesta optiker erbjuder möjligheten att prova kontaktlinser och få en anpassning efter dina ögons specifika behov.
 • Har optiker i Västerås glasögon för barn?
  Ja, de flesta optikbutiker har ett sortiment av barnanpassade glasögon och skyddsglasögon för olika åldrar och behov.
 • Finns det optiker i Västerås som erbjuder ögonhälsoundersökningar?
  Ja, vissa optiker erbjuder mer omfattande ögonhälsoundersökningar där de kontrollerar ögats allmänna hälsa och letar efter tecken på ögonsjukdomar.
 • Kan jag få hjälp med glasögonreparationer hos en optiker i Västerås?
  De flesta optiker erbjuder reparationer och justeringar av glasögon. Det är bäst att först kontakta butiken för att se om de kan hjälpa till med just ditt problem.

Fakta om Optiker i Västerås

 1. Optiker i Västerås är yrkespersoner som arbetar med synundersökningar och korrigering av synfel genom glasögon eller kontaktlinser.
 2. De finns på flera olika platser i Västerås, inklusive optikkedjor och självständiga optikbutiker.
 3. Många optiker i Västerås erbjuder även tjänster som skärmskyddsglasögon, solglasögon och ögonhälsokontroller.
 4. Några kända optikkedjor som kan finnas i Västerås är Synoptik, Specsavers och Synsam.
 5. Utöver traditionella optiker finns det också specialister inom områden som barnoptometri och kontaktlinsanpassning.
 6. Optiker i Västerås håller sig uppdaterade med den senaste teknologin inom ögonhälsa och optiska hjälpmedel.
 7. Vissa optiker kan även erbjuda tjänster som ögonlaserkonsultationer eller samarbeta med ögonläkare för mer avancerad ögonvård.
 8. De flesta optiker är legitimerade och medlemmar i Sveriges Optikerförbund, vilket säkerställer en hög standard på utövandet av yrket.
 9. Optikerutbildning i Sverige är en treårig högskoleutbildning som ofta krävs för att arbeta som optiker.
 10. Bokning av tid hos en optiker i Västerås kan ofta göras online eller via telefon.