Optiker i Eskilstuna

I Eskilstuna, en stad känd för sin industri och sin vackra natur, är det lika viktigt att ha en god syn för att uppskatta omgivningarna som för att hantera vardagens utmaningar. Optiker spelar en avgörande roll i samhället genom att erbjuda tjänster som synundersökningar, glasögon, kontaktlinser och ögonhälsa. Med ett brett utbud av optikbutiker och kliniker, erbjuder Eskilstuna invånarna tillgång till professionell ögonvård och personlig service. I denna artikel utforskar vi olika aspekter av optikertjänster i Eskilstuna, från att välja rätt optiker till de senaste trenderna inom glasögondesign.

Att välja rätt optiker i Eskilstuna

Att välja rätt optiker är avgörande för din synhälsa. I Eskilstuna finns det många kvalificerade optiker som erbjuder en rad olika tjänster. När du söker efter en optiker är det viktigt att överväga deras erfarenhet, kundomdömen och de tjänster de erbjuder. Många optiker har också specialiseringar, såsom barnoptometri eller sportglasögon, vilket kan vara värdefullt beroende på dina specifika behov.

När du väljer optiker är det också viktigt att tänka på tillgängligheten. Många optiker i Eskilstuna är centralt belägna, vilket gör det enkelt att besöka dem under shoppingturen eller på lunchrasten. Dessutom erbjuder vissa optiker utökade öppettider eller möjligheten att boka online, vilket kan göra det lättare att passa in en synundersökning i en hektisk vardag.

Synundersökningar och ögonhälsa

En grundlig synundersökning är grunden för att upprätthålla god ögonhälsa. Optiker i Eskilstuna använder modern teknik för att noggrant bedöma ditt synskärpa och upptäcka eventuella ögonproblem. Regelbundna synundersökningar är viktiga eftersom de kan avslöja hälsoproblem som glaukom, grå starr och även diabetes.

Optikerna i Eskilstuna kan också ge råd och tips om hur du tar hand om dina ögon dagligen. Detta kan inkludera allt från rekommendationer om skärmtid till rätt kost för att främja ögonhälsa. Många optiker erbjuder också övningar för ögonen som kan hjälpa till att lindra trötthet och stress.

Glasögon och Kontaktlinser

Utöver synundersökningar erbjuder optiker i Eskilstuna ett brett sortiment av glasögon och kontaktlinser. De har det senaste inom glasögondesign och de mest avancerade linsmaterialen. Oavsett om du är ute efter något trendigt och modernt eller klassiskt och tidlöst, kan du hitta det perfekta paret glasögon som matchar din stil och dina behov.

Kontaktlinser är ett annat populärt alternativ som erbjuds av optiker i staden. De kommer i olika former och storlekar, inklusive engångslinser, månadslinser och linser för nattbruk. Optikerna hjälper dig att hitta de kontaktlinser som passar bäst för din livsstil och dina ögon.

Barnglasögon och Ungdomars Synvård

Barns syn är i ständig utveckling, och det är viktigt att regelbundet kontrollera deras ögon. Optiker i Eskilstuna har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar och förstår vikten av att skapa en bekväm och rolig miljö under synundersökningen. De erbjuder ett urval av barnglasögon som är både hållbara och stiliga. Vi ha skrivit en liknande artikel om detta här Optiker i Enköping.

Ungdomar som använder digitala enheter regelbundet kan behöva särskild uppmärksamhet för att undvika ögonbelastning. Optiker kan rekommendera glasögon med blåljusfilter eller speciella ögonövningar för att skydda de unga ögonen. Dessutom kan de ge råd om hur man undviker problem som närsynthet, som blir allt vanligare bland ungdomar.

Trender inom Glasögon och Optik

Trender inom glasögon och optik förändras ständigt, och Eskilstunas optiker håller sig uppdaterade med de senaste nyheterna. Från miljövänliga material till smarta glasögon som kan synkroniseras med din smartphone, finns det alltid något nytt att upptäcka. Att ha trendiga glasögon är inte bara en fråga om stil, utan också ett sätt att uttrycka din personlighet.

Optiker i Eskilstuna erbjuder också personlig rådgivning när det gäller att välja rätt bågar och linser för ditt ansikte och din livsstil. Med hjälp av professionella optiker kan du vara säker på att du får glasögon som inte bara ser bra ut utan också ger bästa möjliga synkvalitet. Här finns en liknande artikel på samma tema: Optiker i Örebro.

Eftervård och Service

När du har fått dina nya glasögon eller kontaktlinser är eftervården minst lika viktig som själva köpet. Optiker i Eskilstuna erbjuder omfattande eftervårdstjänster, inklusive justeringar, reparationer och regelbundna kontroller. Detta säkerställer att dina glasögon eller linser alltid fungerar som de ska och att din synhälsa bibehålls.

Förutom fysisk vård erbjuder många optiker i Eskilstuna också garantier och försäkringar på sina produkter. Detta ger en extra trygghet för kunderna, då man vet att man kan få hjälp om något skulle hända med ens glasögon eller linser. Kundservice är en prioritet, och optikerna strävar efter att varje besök ska vara en positiv upplevelse.

Synoptik

Omdömen: 4.2 (26 omdömen)

Adress: Tuna Park 2 Gunborg Nymans Väg, 632 22 Eskilstuna, Sverige

Telefon: 016-12 30 01


Webbplats

Optiker i Eskilstuna bild på hemsidan.


Synoptik är en butik som erbjuder ett brett sortiment av glasögon och solglasögon för damer, herrar och barn.

De har ett glasögonabonnemang som inkluderar Synoptiks trygghetsgaranti, och de erbjuder olika typer av glas inklusive progressiva glasögon och läsglasögon. För barn finns det specifika glasögonabonnemang och barnglasögon. Synoptik har även en försäkring och möjlighet till delbetalning för sina produkter.

När det gäller att hålla glasögonen rena, tillhandahåller Synoptik information om hur man bäst rengör sina glasögon. De är även uppdaterade med de senaste trenderna inom glasögonmode och erbjuder ett sortiment av populära varumärken som Ray-Ban, Burberry, Monkeyglasses, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, Starck Biotech, Brooks Brothers och Tiffany & Co. Andra märken som Bvlgari, Dolce & Gabbana, Oakley och Versace är också tillgängliga.

För dem som är intresserade av solglasögon, erbjuder Synoptik även ett stort urval av solglasögon för män, kvinnor och barn. De har solglasögon som skyddar ögonen och som finns tillgängliga med styrka. De hjälper kunderna att välja rätt solglasögon och har ett utbud av färgade glas samt suncover och clip-on produkter. Butiken har olika former och färger av solglasögon, inklusive pilotsolglasögon, runda solglasögon, cat eye solglasögon och fyrkantiga solglasögon. De har även solglasögon från varumärken som Armani Exchange, Burberry, Giorgio Armani, Oakley, Peak Performance och Hugo Boss.

Synoptik ligger i Tuna Park, på adressen Gunborg Nymans Väg 2, 632 22 Eskilstuna. De erbjuder sina tjänster och produkter till kunder som söker kvalitet och stil inom synkorrigering och solskydd för ögonen.

Kundomdömen för Synoptik

Kundomdömena för optikbutiken är blandade. En kund uttrycker frustration över en bokad synundersökning för sin dotter som blev inställd på grund av en sjuk optiker, utan att ha fått förvarning via samtal eller sms. Personalen upplevdes som otrevlig och kunden blev besviken över att inte kunna boka en ny tid snabbt, samt fick kritik för att inte ha bokat på förmiddagen. En annan kund är missnöjd med kostnaderna för sonens glasögon och extraavgifter för reparationer, och planerar att inte återvända. Å andra sidan finns det positiva omdömen där kunder har fått utmärkt hjälp och service, uppskattar det breda urvalet av bågar och har haft goda erfarenheter med optikerns kompetens, inklusive en situation där en optiker snabbt agerade på en ögonblödning. Sammantaget visar omdömena på en variation i kundupplevelser, från mycket positiva till besvikna.

Susanne Larsson Optik AB

Omdömen: 4.3 (12 omdömen)

Adress: Fristadstorget 6, 632 18 Eskilstuna, Sverige

Telefon: 016-12 60 60


Webbplats

Optiker i Eskilstuna bild på hemsidan.


Aoptik är en optikerbutik som ligger på Fristadstorget 6 i Eskilstuna.

De erbjuder en rad olika tjänster och produkter inom ögonhälsa, såsom glasögonbågar, solglasögon och kontaktlinser, samt olika typer av glas och behandlingar för glasögon. Dessutom erbjuder Aoptik kostnadsfria synundersökningar där engagerade optiker arbetar för att hitta den bästa lösningen för varje individuellt behov.

Kunderna kan välja bland ett brett sortiment av glasögonbågar i olika stilar och prisklasser, och butiken har även kampanjer som till exempel 50% rabatt på alla märkesbågar. För att säkerställa kundnöjdhet erbjuder Aoptik även en 2-års produktgaranti på sina produkter.

Kunder som är intresserade av Aoptiks tjänster kan boka en tid för synundersökning och besöka butiken för personlig service. De kan även få hjälp med att välja rätt typ av glas för sina glasögon, oavsett om det handlar om enkelslipade, progressiva eller färgskiftande glas.

För att boka en tid eller ta del av deras erbjudanden kan intresserade kunder besöka Aoptik i Eskilstuna.

Kundomdömen för Susanne Larsson Optik AB

Kundomdömena är blandade. Vissa kunder är missnöjda och upplever att de inte fått bra hjälp med sina glasögon och att kötiderna är långa. De rekommenderar inte butiken. Å andra sidan finns det kunder som har varit lojala sedan 2006, som är mycket nöjda med den otroliga personalen och den service som erbjuds på världsklass. De uppskattar att de alltid får svar på sina frågor och problem, även när de bor långt ifrån butiken. Andra kunder framhåller också den utmärkta servicen och den trevliga och hjälpsamma personalen och rekommenderar optikerbutiken.

Optiker Smarteyes Eskilstuna

Omdömen: 3.7 (27 omdömen)

Adress: Kungsgatan 20, 632 20 Eskilstuna, Sverige

Telefon: 016-403 01 00


Webbplats

Optiker i Eskilstuna bild på hemsidan.


Smarteyes är en optikerkedja som erbjuder ett brett sortiment av glasögon och kontaktlinser för damer, herrar och barn, inklusive sport- och läsglasögon samt terminalglasögon.

De har även ett utbud av solglasögon, inklusive polariserande solglasögon och de senaste trenderna för 2023. För de som föredrar kontaktlinser, erbjuder Smarteyes prenumerationstjänster, skötselråd samt olika typer av linser som endagslinser, månadslinser och progressiva linser.

För att säkerställa att kunderna får rätt hjälp med sin syn, erbjuder Smarteyes olika tjänster som ögonhälsokontroller, syntest för körkort och bokning av synundersökningar. De har även olika erbjudanden, prenumerationstjänster för glasögon, information om glasögonpriser och trygghetspaket. Dessutom erbjuder de delbetalningsmöjligheter och garanti på glasögon samt skötselråd och företagsavtal.

Smarteyes är även engagerade i hållbarhet och erbjuder information om ögonhälsa, inklusive tips för kontaktlinsbärare och information om olika ögonsjukdomar och synfel. De som är intresserade av att jobba hos Smarteyes kan hitta relevant information, och för de som behöver kontakta företaget eller läsa deras integritetspolicy finns det också tillgängligt.

Smarteyes butik i Eskilstuna ligger på Kungsgatan 20, 632 20 Eskilstuna. Där kan kunder få professionell hjälp med att hitta rätt glasögon eller kontaktlinser samt genomgå synundersökningar.

Kundomdömen för Optiker Smarteyes Eskilstuna

Kunderna uttrycker överlag en hög tillfredsställelse med personalens bemötande och kompetens hos optikern, samt uppskattar det bra priset på glasögon, inklusive progressiva glas och solglasögon. De flesta känner sig väl bemötta och är nöjda med sitt köp av både vardags- och solglasögon. Dock finns det en negativ upplevelse där en kund var missnöjd efter flera felaktiga synundersökningar som ledde till inköp av olämpliga glas, vilket resulterade i att kunden bytte till en annan optiker och där blev nöjd. Trots detta negativa omdöme, framhävs den snabba servicen och det stora urvalet av bågar som positiva aspekter.

Synsam

Omdömen: 3.3 (9 omdömen)

Adress: Kungsgatan 19, 632 20 Eskilstuna, Sverige

Telefon: 016-51 82 00


Webbplats

Optiker i Eskilstuna bild på hemsidan.


På Synsam beläget på Kungsgatan 19 i Eskilstuna, Sverige, kan du utforska ett brett utbud av glasögon och tillbehör.

Deras sortiment inkluderar olika former av bågar såsom kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och Wayfarer-stilar. Du kan även prova glasögonen online innan du gör ett köp.

Synsam erbjuder produkter från en mängd kända varumärken som Ai Ai Kids, Ai Young, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, och deras egna Circular Collection. Andra märken som finns tillgängliga är D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, EOE EYEWEAR, Eco, Fellepini, Fellepini x Sea2See, Ferragamo, Fleye, Giorgio Armani, Glas, Gucci, Hugo Boss, JFREY, JÄMTÖ, Lanvin, Lindberg, Longchamp, Max Mara, Miu Miu, Modo, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Oscar Eide, Paul Smith, Persol, Polo Prep, Polo Ralph Lauren, Prada, Ralph Lauren, Ray-Ban, Readers, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Vasuma, Versace, Victoria Beckham och Ørgreen.

De har också en ”Sustainable Choice” kollektion för de som är intresserade av hållbara alternativ. Synsam erbjuder glasögon som passar vuxna, barn och ungdomar och har även specialiserade produkter som läsglasögon, inklusive de med blåljusfilter.

För att hålla dina glasögon i bästa skick erbjuder Synsam tillbehör som rengöringsspray, fodral, rengöringsdukar och rengöringsservetter. De förklarar också vikten av att välja rätt glas för dina behov och hur det kan göra en stor skillnad för din synupplevelse.

Om du besöker butiken på Kungsgatan 19 kan du förvänta dig professionell service och rådgivning när du väljer dina nya glasögon eller solglasögon.

Kundomdömen för Synsam

Kunderna har delade åsikter om sin upplevelse hos optikern. En kund beskriver en mycket negativ upplevelse där de kände sig diskriminerade på grund av sin etnicitet och felaktigt misstänkta för försäkringsbedrägeri av personalen, vilket ledde till en känsla av förnedring och rasism. De ifrågasätter även den service de fick och nämner att de har rapporterat händelsen till högre instanser. En annan kund nämner en brist på professionalism från optikern som stressade igenom en synundersökning och en nonchalant attityd från personalen efter en längre väntetid. Å andra sidan finns det kunder som är mycket nöjda med servicen, där personalen beskrivs som snälla, hjälpsamma och proffsiga. En kund tackar särskilt för hjälpen genom ”glasögonstrul” och en annan ser fram emot att hämta sina nya glasögon efter en trevlig och professionell synundersökning. Sammantaget verkar det finnas en betydande variation i kundupplevelserna, från extremt negativa till mycket positiva.

Specsavers Optik Eskilstuna

Omdömen: 3 (33 omdömen)

Adress: Kungsgatan 34, 632 20 Eskilstuna, Sverige

Telefon: 016-13 11 01


Webbplats

Optiker i Eskilstuna bild på hemsidan.


Specsavers Optik i Eskilstuna är belägen på Kungsgatan 34, 632 20 Eskilstuna, Sverige.

Butiken erbjuder ett brett sortiment av tjänster och produkter relaterade till synvård, inklusive glasögon, solglasögon, kontaktlinser och synundersökningar. De har designerbågar från välkända märken som Valerie, DAY Birger et Mikkelsen, Levi’s, Marc Jacobs, HUGO och Tommy Hilfiger.

Förutom att erbjuda olika typer av glasögon och solglasögon för damer, herrar och barn, tillhandahåller Specsavers även information och guider om sina glastyper, ytbehandlingar och glaspriser. De uppmuntrar kunder att inspireras av de senaste bågtrenderna och ger möjligheten att dela upp betalningen vid köp.

Specsavers har också ett sortiment av kontaktlinser och erbjuder linsabonnemang samt instruktioner för hur man använder kontaktlinser. För de som är intresserade av att beställa kontaktlinser online, finns det möjlighet att göra detta genom Specsavers hemsida.

När det gäller ögonhälsa, förbereder Specsavers sina kunder inför besöket och tillhandahåller information om vad som kan förväntas under en synundersökning för både glasögon och kontaktlinser. De förklarar även hur man ska tolka sitt glasögonrecept och ger information om hur synen kan förändras genom livet, samt hur den påverkas av digitala skärmar och bilkörning.

För att boka en tid hos Specsavers Optik i Eskilstuna kan man antingen besöka deras butik på Kungsgatan 34 eller använda bokningstjänsten online genom deras hemsida.

Kundomdömen för Specsavers Optik Eskilstuna

Kunderna har blandade upplevelser av optikern. En kund upplevde att de fick felslipade glasögon och blev dåligt bemött när de påpekade felet, och var missnöjd med den långa väntetiden på rättelse. En annan kund var missnöjd med bemötandet från en kvinnlig optiker och viss personal, kände sig ifrågasatt och väljer att inte återvända trots att de varit kunder i många år. Å andra sidan finns det kunder som är mycket nöjda med servicen och beskriver personalen som trevlig och proffsig, med en som uttrycker sin tillfredsställelse med ett entusiastiskt ”TOPPEN!!!”. En kund påpekar dock att vissa ur personalen har en attityd som borde förbättras och tycks anse att detta är ett långvarigt problem.

Synsam

Omdömen: 3.1 (16 omdömen)

Adress: Gunborg Nymans Väg 2, 632 22 Eskilstuna, Sverige

Telefon: 016-51 96 50


Webbplats

Optiker i Eskilstuna bild på hemsidan.


På Synsam belägen på Gunborg Nymans Väg 2 i Eskilstuna, Sverige, kan kunder utforska ett brett utbud av glasögon och tillbehör.

De erbjuder olika abonnemang och möjligheten att köpa glasögon online, inklusive tjänsten att prova glasögonen online. Deras sortiment inkluderar olika former såsom kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och Wayfarer-stilar.

Synsam har också en färg- och mönsterkategori där kunder kan prova olika stilar online. De säljer produkter från en mängd kända varumärken, som Ai Ai Kids, Ai Young, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, och deras egna Circular Collection. Andra märken inkluderar D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, EOE EYEWEAR, Eco, Fellepini, Fellepini x Sea2See, Ferragamo, Fleye, Giorgio Armani, Glas, Gucci, Hugo Boss, JFREY, JÄMTÖ, Lanvin, Lindberg, Longchamp, Max Mara, Miu Miu, Modo, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Oscar Eide, Paul Smith, Persol, Polo Prep, Polo Ralph Lauren, Prada, Ralph Lauren, Ray-Ban, Readers, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Vasuma, Versace, Victoria Beckham, och Ørgreen.

Deras ”Sustainable Choice” kollektion erbjuder miljövänliga alternativ, och de har produkter som passar vuxna, barn och ungdomar. Förutom glasögon erbjuder Synsam också läsglasögon, läsglasögon med blåljusfilter och olika tillbehör som rengöringsspray, fodral, rengöringsduk och rengöringsservetter.

Synsam lägger även vikt vid betydelsen av att välja rätt glas, och deras Glasguiden är en resurs som förklarar fördelarna med olika typer av glas. Kunden kan alltså få hjälp med att hitta rätt glasögon och tillbehör som passar deras behov och livsstil.

Kundomdömen för Synsam

Kundomdömena visar en blandad upplevelse hos en glasögonbutik. En kund uttrycker stor tillfredsställelse med kundbemötandet och servicen, och känner sig mycket nöjd med sina nya glasögon. En annan kund är missnöjd och känner sig orättvist behandlad jämfört med andra kunder, vilket ledde till att de inte vill återvända till butiken. En tredje kund upplevde respektlös behandling från en optiker när de hade problem med sina nya glasögon och känner sig nu tveksam till att besöka butiken igen. En annan kund lovordar butiken för dess personliga bemötande, hjälpsamhet och kvalitativa rådgivning. Slutligen beskriver en kund en negativ upplevelse med butikens hantering av bokade tider och känner att det finns inkonsekvens i hur tidsförflyttningar hanteras. Sammanfattningsvis varierar kundupplevelserna från mycket positiva till besvikelse över bemötande och service.

Se & Synas

Omdömen: 4.8 (17 omdömen)

Adress: Nygatan 19, 632 20 Eskilstuna, Sverige

Telefon: 016-51 22 15


Webbplats


Se & Synas är en butik som finns på Nygatan 19 i Eskilstuna, Sverige.

De erbjuder en rad tjänster och produkter inom ögonhälsa, inklusive glasögon, kontaktlinser och synundersökningar. De har även ett ögonapotek och utför ögonhälsoundersökningar. Butiken i Eskilstuna kan kontaktas på telefonnummer 016-51 22 15. Se & Synas har flera andra butiker i Sverige, inklusive platser i Stockholm (Alvik och Liljeholmen), Strängnäs, Uppsala och Ånäset.

I deras sortiment kan kunderna hitta olika märken av glasögon och solglasögon. De lägger vikt vid ögonhälsa och erbjuder tjänster för att säkerställa att kundernas synvård är i goda händer. För dem som är intresserade av att boka tid för en synundersökning eller lära sig mer om de tjänster som erbjuds, finns det möjlighet att göra detta genom att kontakta butiken direkt.

Kundomdömen för Se & Synas

Kunderna är mycket nöjda med glasögonföretaget och betonar framför allt den höga servicenivån och kompetensen hos personalen. De uppskattar det unika utbudet av glasögon och att de erbjuder kvalitetsmärken. Även om priset inte är det lägsta på marknaden, anser kunderna att företaget är ett av de bästa i staden. Optikerns noggrannhet och förmågan att göra kunderna bekväma, även de som är oroliga för sin syn, får särskilt beröm. Sammantaget rekommenderas företaget starkt för dess professionalism, trevliga atmosfär och expertis.

Direkt Optik

Omdömen: 3.8 (8 omdömen)

Adress: Kungsgatan 10, 632 20 Eskilstuna, Sverige

Telefon: 016-51 88 30


Webbplats

Optiker i Eskilstuna bild på hemsidan.


Direkt Optik erbjuder just nu två olika rabatter: du kan antingen välja mellan 3 för 1 eller få 40% rabatt på ett par kompletta glasögon.

Du kan läsa mer om dessa erbjudanden hos Direkt Optik.

Direkt Optik har ett brett sortiment av glasögon för kvinnor, män och barn, inklusive populära märken som Ray-Ban, Ciircle, Vogue Eyewear och Hugo Boss. Utöver detta erbjuder de olika tjänster som synundersökning, glasögonförsäkring, garanti och försäkring, möjlighet till delbetalning och rådgivning kring bland annat glasögontrender, blåfilterglasögon, nattglasögon och hur du väljer rätt glasögon.

Direkt Optik har även kampanjer som ”3 för 1 Kids Deal” som är ett erbjudande för barn, samt andra rabatter som kan vara aktuella. Butiken på Kungsgatan 10 i Eskilstuna, liksom andra butiker, erbjuder möjligheten att boka tid för en synundersökning eller annan service.

För de som är intresserade av solglasögon har Direkt Optik också ett sortiment att erbjuda.

Kundomdömen för Direkt Optik

Kunderna är generellt nöjda med den trevliga och kunniga personalen hos optikern, särskilt Daniel som har fått beröm för att ha hittat perfekta glasögon för en kund med specifika synproblem. Efter att ha haft mindre positiva erfarenheter hos andra optiker, uppskattar kunderna den professionella upplevelsen och känner att deras ögon nu är mer utvilade. Trots rekommendationer finns det önskemål om förbättringar, som att kunna se alla tillgängliga bågar online för de som inte bor i närheten, en tjänst som konkurrenten Smart Eyes redan erbjuder. Service och anpassning av glasögonen är mycket bra, men priset är något högt, vilket leder till att en kund gav ett betyg på fyra stjärnor istället för fem.

Synoptik Eskilstuna

Omdömen: 4.5 (30 omdömen)

Adress: Kungsgatan 23, 632 20 Eskilstuna, Sverige

Telefon: 016-13 28 40


Webbplats

Optiker i Eskilstuna bild på hemsidan.


Synoptik Eskilstuna är en butik belägen på Kungsgatan 23, 632 20 Eskilstuna, Sverige.

Butiken erbjuder ett brett utbud av glasögon och solglasögon för damer, herrar och barn. De har även ett glasögonabonnemang, inklusive ett specifikt för barn, samt Synoptiks trygghetsgaranti. Kunderna kan välja mellan olika glastyper och priser, inklusive progressiva glasögon och läsglasögon. För de yngre finns ett urval av barnglasögon.

Synoptik tillhandahåller också en försäkring och möjligheten till delbetalning av produkter. För att hålla glasögonen rena erbjuder de tips och produkter för rengöring. Butiken följer även de senaste trenderna inom glasögonmode och har ett sortiment av kända varumärken som Ray-Ban, Burberry, Monkeyglasses, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, Starck Biotech, Brooks Brothers, Tiffany & Co, Bvlgari, Dolce & Gabbana, Oakley, Versace och Prada, samt Armani Exchange.

När det kommer till solglasögon erbjuder Synoptik Eskilstuna ett brett urval för män, kvinnor och barn. De har solglasögon som skyddar mot solens strålar, och de kan även anpassas med styrka. Butiken har ett utbud av solglasögon för barn och tips för att välja rätt solglasögon. Kunderna kan välja mellan färgade glas, Suncover och clip-on, samt olika former som pilot-, runda, cat eye- och fyrkantiga solglasögon. Några av de populära varumärkena för solglasögon inkluderar Armani Exchange, Burberry, Giorgio Armani, Oakley, Peak Performance och Hugo Boss, med Ray-Ban, Gucci, Versace, Saint Laurent och Prada som några av de mest eftertraktade märkena.

Kundomdömen för Synoptik Eskilstuna

Kunderna har blandade upplevelser: en person blev oavsiktligt bunden till ett abonnemang de inte önskade och missade den utlovade regelbundna kontrollen, medan andra är mycket nöjda med den trevliga personalen och kvaliteten på glasögonen. Någon upplevde stress på grund av personalbrist vid hämtning av glasögon, men personalen hanterade situationen väl. En annan kund är mycket nöjd med hjälpen de fick med sina nya glasögon. Dock finns det kritik mot abonnemangsavtalet som anses vara dyrt och icke-återkalleligt, vilket gör glasögonen dubbelt så dyra jämfört med kontantbetalning. Det finns också en besvikelse över bristen på original reservdelar när glasögonen går sönder.

FAQ om Optiker i Eskilstuna

 • Vad gör en optiker?En optiker utför synundersökningar, skriver ut recept för glasögon och kontaktlinser, och hjälper till med val och anpassning av bågar och linser.
 • Behöver jag boka tid hos en optiker i Eskilstuna?Ja, det är oftast rekommenderat att boka en tid för att säkerställa att optikern har möjlighet att ta emot dig.
 • Finns det barnanpassade tjänster hos optiker i Eskilstuna?Ja, många optiker erbjuder synundersökningar och glasögon anpassade för barn.
 • Kan optikern i Eskilstuna hjälpa till med ögonhälsokontroller?Optiker kan genomföra grundläggande ögonhälsokontroller men för mer omfattande undersökningar kan de hänvisa till en ögonläkare.
 • Hur ofta bör jag besöka en optiker?Det rekommenderas att besöka en optiker för en synundersökning vartannat år, eller oftare om du upplever synförändringar.
 • Vad är kostnaden för en synundersökning hos en optiker i Eskilstuna?Kostnaden varierar beroende på optiker och typ av undersökning. Kontakta optikern direkt för aktuella priser.
 • Kan jag få hjälp med reparation av glasögon hos optiker i Eskilstuna?Ja, de flesta optiker erbjuder även tjänster som reparation och justering av glasögon.
 • Är det möjligt att köpa solglasögon med styrka hos optiker i Eskilstuna?Ja, optiker erbjuder ofta ett sortiment av solglasögon med och utan styrka.
 • Kan jag prova ut kontaktlinser hos en optiker i Eskilstuna?Ja, optiker erbjuder vanligtvis tjänster för utprovning och anpassning av kontaktlinser.
 • Har optiker i Eskilstuna drop-in-tider?Vissa optiker kan ha drop-in-tider, men det är bäst att kontrollera med den specifika optikern för att vara säker.

Fakta om Optiker i Eskilstuna

 1. Optiker i Eskilstuna är yrkesutbildade specialister inom ögonhälsa och synkorrigering som hjälper till med synundersökningar, glasögon, kontaktlinser och ibland även ögonhälsokontroller.
 2. De flesta optikerbutiker i Eskilstuna erbjuder ett brett urval av bågar och linser samt tillbehör för olika synbehov och stilpreferenser.
 3. De större optikkedjorna som finns representerade i Eskilstuna kan inkludera Synsam, Specsavers och Synoptik, men det finns också lokala, oberoende optiker.
 4. Många optiker i Eskilstuna erbjuder även digitala tjänster som onlinebokning för tidsbeställningar och virtuellt provande av glasögon.
 5. Det är vanligt att optiker i Eskilstuna samarbetar med ögonläkare för att hänvisa patienter vid behov av medicinsk bedömning eller behandling av ögonsjukdomar.
 6. Optikerutbildningen i Sverige är en högskoleutbildning, och legitimerade optiker har genomgått en treårig utbildning på universitet eller högskola.
 7. Regelbundna besök hos optikern är viktiga för att upprätthålla god synhälsa, och det rekommenderas att göra synundersökningar vartannat år eller enligt individuella behov.