Optiker i Örebro

 

Att se världen klart och tydligt är något som de flesta av oss tar för givet, men för många kräver det ett besök hos en optiker. I Örebro finns det ett brett utbud av optiker som erbjuder allt från synundersökningar till anpassning av glasögon och kontaktlinser. En god syn är avgörande för livskvaliteten, och därför är det viktigt att regelbundet kontrollera ögonens hälsa. I denna artikel utforskar vi de olika aspekterna av optikertjänster i Örebro, från urvalet av bågar och linser till specialiserade ögonhälsotjänster som erbjuds av lokala optiker.

Synundersökningar i Örebro

En grundläggande tjänst som alla optiker i Örebro erbjuder är synundersökningar. Dessa undersökningar är viktiga för att fastställa synskärpan och upptäcka eventuella synfel som närsynthet, långsynthet eller astigmatism. Många optiker i Örebro använder sig av den senaste teknologin för att säkerställa noggranna resultat. Det är rekommenderat att genomföra en synundersökning vartannat år, eller oftare om man upplever synförändringar.

Optikerna i Örebro erbjuder också skräddarsydda synundersökningar för barn och äldre, där särskilda behov tas i beaktning. För barn är det viktigt att tidigt upptäcka synproblem som kan påverka deras lärande och utveckling, medan äldre behöver regelbundna kontroller för att upptäcka åldersrelaterade ögonsjukdomar som grå starr.

Glasögon och Bågar

Utöver synundersökningar erbjuder optiker i Örebro ett stort urval av glasögonbågar och linser. Kunderna kan välja mellan en mängd olika stilar, färger och material för att hitta den perfekta bågen som passar deras ansiktsform och personliga stil. Optikerna hjälper inte bara till att hitta rätt båge, utan ser även till att glasögonen är korrekt justerade för bästa möjliga komfort och funktion. Läs även artikeln Optiker i Västerås.

Idag finns det även avancerade linsalternativ som progressiva linser, blåljusfilter och behandlingar för extra rep- och stöttålighet. Optikerna i Örebro håller sig uppdaterade med de senaste innovationerna inom linsteknologi för att kunna erbjuda lösningar som förbättrar användarens synkvalitet och skyddar ögonen från skadliga yttre faktorer.

Kontaktlinser

För de som föredrar kontaktlinser framför glasögon erbjuder optiker i Örebro ett omfattande utbud av linser, inklusive dag-, vecko-, och månadslinser samt linser för särskilda behov som toriska linser för astigmatism. Optikerna ger professionell rådgivning och hjälp med att hitta rätt typ av linser samt instruktioner för hur man sköter och hanterar dem på bästa sätt.

Att anpassa kontaktlinser kräver en speciell kompetens, och optikerna i Örebro är utbildade för att genomföra en noggrann passformskontroll. Detta säkerställer att linserna inte bara korrigerar synfelet utan också är bekväma att bära och inte skadar ögat.

Specialiserade Ögontjänster

Många optiker i Örebro erbjuder även specialiserade tjänster såsom skärmglasögon, sportglasögon och solglasögon med styrka. För personer som tillbringar mycket tid framför datorer kan skärmglasögon vara en lösning för att minska ögontrötthet och blåljusexponering. Sportintresserade kan dra nytta av specialanpassade sportglasögon som erbjuder skydd och klar syn under fysisk aktivitet.

Dessutom finns det optiker som samarbetar med ögonläkare för att erbjuda tjänster som ögonbottenfotografering, vilket kan avslöja tidiga tecken på ögonsjukdomar som glaukom och makuladegeneration. Dessa förebyggande tjänster är avgörande för att upprätthålla ögonhälsan och förhindra allvarliga synproblem.

Optiker för Barn och Ungdomar

Barns ögon är under ständig utveckling, och det är därför viktigt att de får rätt synvård. Optiker i Örebro som specialiserar sig på barn och ungdomar erbjuder anpassade synundersökningar och hjälpmedel. De ser till att glasögonen är slitstarka, säkra och passar barnets aktiva livsstil.

Det finns också ett stort utbud av barnvänliga bågar som gör det roligt för barnen att välja sina första glasögon. Genom att skapa en positiv upplevelse kring att bära glasögon kan optiker i Örebro hjälpa barn att känna sig bekväma och självsäkra i sin synkorrigering. Vi ha skrivit en liknande artikel om detta här Optiker i Enköping.

Service och Eftervård

Efter köpet av glasögon eller kontaktlinser är det viktigt med god service och eftervård. Optiker i Örebro förstår vikten av att kunderna ska vara nöjda med sina synhjälpmedel över tid. De erbjuder därför tjänster som justeringar, reparationer och professionell rådgivning även efter köpet.

Regelbunden uppföljning och kontroller säkerställer att synhjälpmedlen fortfarande uppfyller användarens behov. Många optiker i Örebro erbjuder även garantier på sina produkter och tjänster, vilket ger kunderna extra trygghet och visar optikernas åtagande om kvalitet och kundnöjdhet.

Att hitta rätt optiker i Örebro handlar om att hitta en partner i ögonhälsa som kan erbjuda personlig service, expertis och kvalitetsprodukter. Med det omfattande utbudet av tjänster och hjälpmedel som finns tillgängliga kan alla som bor i eller besöker Örebro vara säkra på att deras synvård är i goda händer.

KlarSynt

Omdömen: 4.7 (10 omdömen)

Adress: Nygatan 35, 702 11 Örebro, Sverige

Telefon: 019-14 86 70


Webbplats

Optiker i Örebro bild på hemsidan.


Optiker Seger i Örebro är en del av KlarSynt-kedjan och erbjuder professionella synundersökningar utförda av legitimerade optiker.

De hanterar både glasögon och kontaktlinser, inklusive speciallinser. Som kund hos Optiker Seger kan du känna dig trygg med att få en personlig service.

Butiken ligger på Nygatan 35 i Örebro och har öppet vardagar mellan kl. 10:00 och 18:00. Om du vill boka en tid eller komma i kontakt med dem kan du ringa på telefonnummer 019-148670 eller skicka e-post till [email protected].

Optiker Seger erbjuder olika tjänster och abonnemang, bland annat har de en kampanj där du får 50% rabatt på ditt andra par glasögon. De har även en prenumerationstjänst för kontaktlinser kallad Linsboxen, där du kan få dina linser levererade direkt hem till din brevlåda.

Kundomdömen för KlarSynt

Kunderna är överlag mycket nöjda med den trevliga och professionella personalen hos optikern. De uppskattar den personliga servicen och att de får möjlighet att prova bågar i lugn och ro, till och med hemma över natt. Optikerns kunskap och noggrannhet får beröm, och många rekommenderar verksamheten baserat på deras positiva upplevelser. En kund noterar dock att priserna är högre än hos konkurrenter, men majoriteten verkar anse att den höga servicenivån och kvaliteten på produkterna motiverar priset. En långvarig kund, som varit trogen i 30 år, uttrycker sin tillfredsställelse med optikerns tjänster.

Optiker Smarteyes Örebro

Omdömen: 4.6 (46 omdömen)

Adress: Drottninggatan 11, 702 10 Örebro, Sverige

Telefon: 019-503 14 01


Webbplats


Smarteyes är en optikkedja som erbjuder olika tjänster och produkter relaterade till synvård.

I deras butik belägen på Drottninggatan 11 i Örebro kan kunderna få hjälp med bland annat synundersökningar och välja bland ett sortiment av glasögon och kontaktlinser. De har ett utbud som inkluderar glasögon för damer, herrar och barn, sportglasögon, läsglasögon och terminalglasögon. De erbjuder även solglasögon, inklusive polariserande solglasögon och de senaste trenderna för 2023.

Kunder kan prenumerera på kontaktlinser och få skötselråd för dessa, samt välja mellan endagslinser och månadslinser. Smarteyes erbjuder också progressiva linser. För de som behöver det finns syntest för körkort och ögonhälsokontroller tillgängliga.

Prisinformation för olika tjänster och produkter finns tillgänglig, inklusive erbjudanden, prenumerationer på glasögon, och information om deras trygghetspaket, delbetalningsalternativ och garantier för glasögon. Smarteyes ger även skötselråd och har företagsavtal.

För de som är intresserade av att veta mer om företaget kan de hitta information om jobbmöjligheter, vanliga frågor och svar, kontaktinformation, integritetspolicy, företagets hållbarhetsarbete och pressinformation.

Smarteyes tar även upp ämnen relaterade till ögonhälsa, inklusive information för kontaktlinsbärare, olika ögonsjukdomar och vanliga synfel.

Kunder kan boka synundersökningar online och söka efter närmaste Smarteyes-butik via deras hemsida. Butiken i Örebro är en av de många platser där Smarteyes erbjuder sina tjänster och produkter.

Kundomdömen för Optiker Smarteyes Örebro

Kunderna är mycket nöjda med servicen hos Smarteyes, där de upplever personalen som proffsig, trevlig och tillmötesgående. Många framhäver det breda utbudet av bågar och är helnöjda med sina nya glasögon. Prissättningen betonas som bäst och tydlig, och den professionella hjälpen från både personal och optiker får högt betyg. Loyalitet till butiken är stark, med kunder som inte vill byta och som uppskattar rabatter som kompensation vid eventuella problem. Den trevliga atmosfären och det effektiva teamarbetet lyfts också fram, och långvariga kunder noterar en ständig förbättring i service och produkter sedan öppningen 2009. Sammanfattningsvis är kundupplevelsen hos Smarteyes mycket positiv, med särskilt beröm för personalens professionalism och kvaliteten på glasögonen.

Mega Optik i Örebro AB

Omdömen: 4.6 (17 omdömen)

Adress: Bettorpsgatan 8, 703 69 Örebro, Sverige

Telefon: 019-31 16 16


Webbplats

Optiker i Örebro bild på hemsidan.


Mega Optik i Örebro är en optisk butik som är belägen på Bettorpsgatan 8, 703 69 Örebro.

Butiken är en av Örebros äldsta optiska butiker och har en lång erfarenhet inom optikbranschen. De är fristående från de stora kedjorna, vilket gör att de kan välja vilka varumärken och produkter de vill arbeta med för att kunna erbjuda ett brett sortiment av hög kvalitet.

Mega Optik har fortsatt öppet trots omständigheter som kan kräva extra försiktighetsåtgärder. För att säkerställa kundernas trygghet har de anpassat sina rutiner. De rengör alla kontaktytor och bågar extra noga samt tvättar händerna efter varje kundbesök. Om en kund önskar en privat tid med en optiker innan ordinarie öppettider, erbjuder Mega Optik möjligheten att boka detta genom att ringa till dem på 019-311616.

Butiken erbjuder ett brett urval av glasögon, linser och solglasögon. De säljer även glas från världskända tillverkare och har nyligen investerat i ny provutrustning från Carl Zeiss, vilket innebär att kunderna kan komma in och testa högkvalitativa glasögon.

Kundomdömen för Mega Optik i Örebro AB

Kunderna är överlag mycket nöjda med den suveräna butiken, där de upplever personalen som trevlig och engagerad. Synkontroller för behörighetsförlängning beskrivs som snabba och prisvärda, med möjlighet att boka tid redan nästa vardag. Personalen är proffsig och fel på glasögon har åtgärdats utan extra kostnad. Bemötandet och servicen vid synundersökningar samt justering och rengöring av glasögon har fått beröm. En kund uttrycker dock missnöje över ett dåligt och omodernt utbud av herrbågar. Trots detta anses priserna vara bra för en fysisk butik.

Specsavers Optik Örebro

Omdömen: 3 (43 omdömen)

Adress: Drottninggatan 15, 702 10 Örebro, Sverige

Telefon: 019-12 02 99


Webbplats

Optiker i Örebro bild på hemsidan.


Specsavers Optik i Örebro, belägen på Drottninggatan 15, 702 10 Örebro, är en del av den internationella optikkedjan som erbjuder olika tjänster och produkter relaterade till synvård.

De har ett brett sortiment av glasögon, inklusive solglasögon och designerbågar från kända varumärken som Valerie, DAY Birger et Mikkelsen, Levi’s, Marc Jacobs, HUGO och Tommy Hilfiger.

Förutom glasögon erbjuder Specsavers även kontaktlinser och har ett linsabonnemang för de som föredrar denna typ av synkorrigering. De tillhandahåller även kontaktlinsinstruktioner och möjligheten att beställa kontaktlinser online.

Specsavers lägger stor vikt vid ögonhälsa och erbjuder synundersökningar för både glasögon och kontaktlinser. De har information som hjälper kunderna att förstå sitt glasögonrecept och informerar om hur synen kan förändras genom livet. De tar även upp hur digitala skärmar kan påverka synen och vikten av läsglasögon samt synens betydelse när det kommer till att köra bil.

För att underlätta för sina kunder erbjuder Specsavers även möjligheten att dela upp betalningen för sina produkter. Kunder kan boka tid för en synundersökning eller andra tjänster direkt via deras hemsida. Specifika erbjudanden och kampanjer kan också vara tillgängliga för att göra det mer förmånligt för kunder att investera i sin synhälsa.

Kundomdömen för Specsavers Optik Örebro

Kunderna har upplevt blandade erfarenheter hos butiken. Vissa kunder klagar på långa väntetider, brist på personal för att hantera snabba ärenden, och en upplevd brist på flexibilitet och kundfokus. De beskriver personalen som otillgänglig och kritiserar butikens föråldrade kommunikationssystem, som kräver telefonsamtal för bokningar och inte tillåter e-postkontakt eller enkla ombokningar. En kund blev besviken när barn tilläts gå före i kön utan att ha nummerlapp och när personalen inte kunde assistera med ett snabbt köp. En annan kund uttryckte frustration över att butiken var stängd vid bokad tid och att personalen inte gjorde tillräckliga försök att kontakta dem.

Å andra sidan finns det också positiva omdömen där en kund berömmer butiken för professionell service efter att ha fått hjälp med trasiga glasögon och upplevt personalen som mycket trevlig och hjälpsam. Denna kund var särskilt tacksam för det snabba omhändertagandet och den vänliga bemötandet under en svår situation. Sammanfattningsvis varierar kundernas upplevelser från extremt negativa till högst positiva.

Aoptik Örebro

Omdömen: 3.5 (16 omdömen)

Adress: Kungsgatan 14, 702 11 Örebro, Sverige

Telefon: 019-31 16 00


Webbplats

Optiker i Örebro bild på hemsidan.

 

Kundomdömen för Aoptik Örebro

Kunderna är mycket nöjda med den trevliga och kompetenta personalen hos optikern. De uppskattar det goda bemötandet och hjälpsamheten de möter, både när det gäller service och ekonomiska frågor. Priserna anses rimliga och konkurrenskraftiga jämfört med stora lågpriskedjor. Första gången besökare är imponerade av personalens kunskap och känner sig väl bemötta. Dessutom är kunderna glada över assistansen de får vid val av glasögonbågar. Många uttrycker sin avsikt att återvända till optikern i framtiden.

Synoptik

Omdömen: 4 (24 omdömen)

Adress: Nygatan 32, 702 11 Örebro, Sverige

Telefon: 019-12 12 91


Webbplats

Optiker i Örebro bild på hemsidan.


Synoptik är en optikerkedja som finns på Nygatan 32 i Örebro, Sverige.

De erbjuder ett brett sortiment av glasögon för damer, herrar och barn, inklusive både vanliga glasögon och solglasögon. De har också ett glasögonabonnemang, inklusive ett speciellt för barn, samt en trygghetsgaranti. Synoptik tillhandahåller olika typer av glas, som progressiva glas och läsglasögon, samt barnglasögon. De erbjuder även försäkring och möjlighet till delbetalning.

Kunder kan rengöra sina glasögon med de produkter som finns tillgängliga hos Synoptik. Butiken håller sig uppdaterad med det senaste inom glasögonmode och erbjuder ett urval av varumärken som Ray-Ban, Burberry, Monkeyglasses, Gucci, Emporio Armani, Giorgio Armani, Starck Biotech, Brooks Brothers, Tiffany & Co, Bvlgari, Dolce & Gabbana, Oakley, Versace, och Prada. Armani Exchange är ett av de populära märkena som finns i sortimentet.

För solglasögon finns det en outlet där kunder kan hitta produkter med upp till 50% rabatt. Synoptik betonar vikten av att skydda ögonen mot solen och erbjuder solglasögon som kan fås med styrka. De har även solglasögon för barn och hjälper kunderna att välja rätt solglasögon baserat på form och färg. Några av de stilar som finns tillgängliga inkluderar pilotsolglasögon, runda solglasögon, cat eye solglasögon och fyrkantiga solglasögon. Bland varumärkena för solglasögon finns Armani Exchange, Burberry, Giorgio Armani, Oakley, Peak Performance och Hugo Boss, samt andra populära märken som Ray-Ban, Gucci, Versace, Saint Laurent och Prada.

Kundomdömen för Synoptik

Kunderna har blandade upplevelser av Synoptik. En kund är besviken över att garantin inte täckte en båge med produktionsfel, och rekommenderar att välja en annan optiker som erbjuder en mer omfattande produktgaranti. Andra kunder uppskattar dock butikens centrala läge, trevliga och kunniga personal samt det bra bemötandet de fått i butiken. En kund upplevde dock dåligt bemötande från fakturavdelningen. En annan kund fick en snabb tid för linsundersökning och provlinser trots att beställning av linser med hög styrka skulle ta tid. En positiv upplevelse nämns där en kund fick sina spruckna bågar utbytta mot nya på kort tid och tidigare även fått gratis glasögonrengöring och putsdukar. Överlag finns det positiva omdömen om personalens trevlighet, öppettider och sortiment, men det finns också en uppmaning att vara medveten om begränsningar i produktgarantin.

Holmquist Optik Synsam

Omdömen: 3.6 (36 omdömen)

Adress: Kungsgatan 5, 702 11 Örebro, Sverige

Telefon: 019-17 46 50


Webbplats

Optiker i Örebro bild på hemsidan.


Holmquist Optik Synsam är en optikerbutik belägen på Kungsgatan 5 i Örebro, Sverige.

De erbjuder ett brett utbud av glasögon och tillhörande produkter. I deras sortiment kan kunderna hitta glasögon i olika former som kattiga, fjäril, ovala, pilot, runda, rektangulära och wayfarer. De har även ett urval av färger och mönster att prova online.

Butiken har glasögon från en rad kända varumärken, bland annat Ai Ai Kids, Ai Young, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta, Calvin Klein, Chloe, Circular Collection, D.Arnesen, David Beckham, Dolce & Gabbana, EOE EYEWEAR, Eco, Fellepini, Fellepini x Sea2See, Ferragamo, Fleye, Giorgio Armani, Glas, Gucci, Hugo Boss, JFREY, JÄMTÖ, Lanvin, Lindberg, Longchamp, Max Mara, Miu Miu, Modo, Moncler, Mont Blanc, Oakley, Oscar Eide, Paul Smith, Persol, Polo Prep, Polo Ralph Lauren, Prada, Ralph Lauren, Ray-Ban, Readers, Saint Laurent, Skaga, Tom Ford, Vasuma, Versace, Victoria Beckham och Ørgreen.

Holmquist Optik Synsam lägger även vikt vid hållbarhet och har en kollektion kallad Sustainable Choice. De erbjuder glasögon som passar vuxna, barn och ungdomar. Förutom glasögon kan kunderna hitta läsglasögon, läsglasögon med blåljusfilter och olika tillbehör som rengöringsspray, fodral, rengöringsduk och rengöringsservett.

Butiken betonar fördelarna med att välja rätt glas och har en glasguide som förklarar detta. De erbjuder även möjligheten att köpa produkter online och har en tjänst där kunder kan prova glasögonen online. Holmquist Optik Synsam ser ut att vara en fullserviceoptiker som tillgodoser sina kunders behov genom ett brett utbud av produkter och tjänster.

Kundomdömen för Holmquist Optik Synsam

Kunderna är överlag mycket nöjda med Holmqvist Optik och berömmer särskilt den trevliga och professionella personalen, det stora sortimentet av kvalitetsbågar och den utmärkta servicen. Personalens kunskap och tillmötesgående natur uppskattas, och specifikt nämns den professionella hjälpen med anpassning av Skytteglasögon. En kund uttrycker dock missnöje med hanteringen av synundersökningen för körkort och rekommenderar att välja en annan optiker för detta ändamål, efter att ha upplevt bristfällig service och förseningar. Trots detta isolerade klagomål är rekommendationerna för Holmqvist Optik övervägande positiva.

FAQ om Optiker i Örebro

 • Vad gör en optiker?
  • En optiker är en hälso- och sjukvårdspersonal som utför synundersökningar, skriver ut recept för glasögon och kontaktlinser, samt ger råd om ögonhälsa och synvård.
 • Hur hittar jag en optiker i Örebro?
  • Du kan söka på nätet, till exempel genom sökmotorer eller via hemsidor som listar optiker i Örebro. Du kan också fråga vänner och familj om rekommendationer.
 • Behöver jag boka tid hos en optiker?
  • Ja, det är vanligtvis nödvändigt att boka en tid för en synundersökning hos en optiker. Vissa optiker kan erbjuda drop-in-tider för enklare tjänster.
 • Kan jag få hjälp med att välja rätt glasögon hos optikern?
  • Ja, optiker erbjuder ofta hjälp med att välja bågar och linser som passar dina behov och din stil.
 • Är synundersökningen gratis hos optiker i Örebro?
  • Det beror på optikern och vilken typ av undersökning som utförs. Vissa optiker erbjuder kostnadsfria synundersökningar vid köp av glasögon eller kontaktlinser.
 • Finns det optiker i Örebro som specialiserar sig på barns syn?
  • Ja, det finns optiker i Örebro som har specialkompetens för att utföra synundersökningar för barn och ge råd anpassat för deras behov.
 • Kan jag få hjälp med kontaktlinser hos optiker i Örebro?
  • Ja, de flesta optiker erbjuder tjänster för både utprovning och anpassning av kontaktlinser.
 • Vad ska jag göra om jag har en akut ögonåkomma?
  • Vid akuta ögonåkommor bör du kontakta ögonakuten eller en ögonläkare. Optiker är inte utrustade för att hantera akuta ögonsjukdomar.
 • Finns det optiker i Örebro som har öppet på helger?
  • Öppettider varierar mellan olika optiker. Det är bäst att kontrollera direkt med optikern eller på deras hemsida för att få aktuell information om öppettider.

Fakta om Optiker i Örebro

 1. Optiker i Örebro är yrkespersoner som är specialiserade på ögonhälsa, synundersökningar och korrigering av synfel genom glasögon eller kontaktlinser.
 2. De arbetar ofta i butiker eller kliniker som kan vara fristående eller en del av större kedjor som Synsam, Specsavers eller Synoptik.
 3. Örebro, som är en stad i hjärtat av Sverige, har flera optiker och optikbutiker spridda över staden, inklusive i köpcentrum som Marieberg Galleria och Krämaren.
 4. Många optiker i Örebro erbjuder även tjänster som ögonhälsoundersökningar, skärmarbetsglasögon och hjälp med ögonrelaterade problem som torra ögon eller ögonallergier.
 5. Optikbranschen i Sverige är reglerad, och legitimerade optiker måste genomgå en treårig högskoleutbildning och därefter registrera sig hos Socialstyrelsen.
 6. Utöver traditionella optikertjänster kan vissa optiker i Örebro också erbjuda mer avancerade tjänster som optometri, vilket inkluderar bedömning av ögats hälsa och förebyggande av ögonsjukdomar.
 7. Gratis synundersökning för barn och ungdomar upp till en viss ålder erbjuds ofta, i enlighet med svenska hälsovårdsregler.
 8. Örebro har också en lokal förening för optiker, som kan vara en del av Sveriges Optikerförbund, vilket är yrkesorganisationen för optiker i Sverige.
 9. Optiker i Örebro håller sig uppdaterade med den senaste tekniken och trenderna inom ögonvård och glasögondesign för att kunna erbjuda sina kunder bästa möjliga service.
 10. De flesta optikerbutiker i Örebro har webbplatser och onlinebokningssystem, vilket gör det enkelt för kunder att boka tid för synundersökningar och konsultationer.